De logo's van Peugeot en Fiat.
Volledig scherm
De logo's van Peugeot en Fiat. © REUTERS

Nu ook officieel: autobouwers Fiat Chrysler en PSA (Peugeot, Citroën, Opel) fuseren, “tewerkstelling bij Opel veilig"

Fiat Chrysler en PSA gaan fuseren. Dat hebben ze officieel gemeld. Beide autobouwers krijgen de helft van het nieuwe bedrijf, dat zijn hoofdzetel krijgt in Nederland. Met de fusie ontstaat een autogigant met een marktwaarde van zowat 50 miljard dollar (44,8 miljard euro). Het fusiebedrijf wordt de op drie na grootste autoproducent, na Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota. De werknemers van Opel hoeven geen ontslagen te vrezen na de fusie, zegt Jörg Köhlinger van vakbond IG Metall. Hij wijst erop dat bij het Duitse onderdeel van PSA vorig jaar nog een cao werd afgesloten waardoor er geen ontslagen kunnen zijn tot 2023.

31 reacties

 • Vaneylen Pierre

  1 jaar geleden
  In alle sectoren in de toekomst nog een handvol spelers. De "Kleinen" worden kapot gemaakt . Het betekent een grandioze verarming en Europa keek en zag dat het goed was, we stevenen af op een monopolievorming waarvan de doorsnee consument het slachtoffer wordt.
 • William Lambrecht

  1 jaar geleden
  Bruno Draulans. Je opmerking is al lang achterhaald. Ik rijd al meer dan dertig jaar met Fiat en heb er momenteel drie lopen. Geen problemen.
 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Het is met ieder merk wel wat, rij bijna 50 jaar Mercedes en dus al vele modellen doorlopen, waaronder mijn eerste W110 of Heckflosse genaamd, sommige modellen heb ik ook verwenst, maar nooit een ander merk overwogen, je valt heus van de regen in de drop.
 • censor

  1 jaar geleden
  Al heel mijn leven met Franse gereden...in het begin met een R4 'tje, roestte terwijl ik er naar keek....dus ik keek niet meer....voor der rest nooit geen problemen gehad met latere aankopen meestal peugeot...omdat het Frans was, nochalance.....afwerking was iets anders.
 • Gwen Van Rossum

  1 jaar geleden
  Hopelijk gaat Alfa Romeo niet naar de kloten...
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

Geld