Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

Nu Joe Biden vermogenswinsten zwaarder wil belasten: cryptomunten gaan collectief onderuit

Terwijl Belgische eigenaars van cryptomunten sliepen, werd hun digitaal vermogen een goeie 10 procent minder waard. In de VS weerklonk 's nachts het gerucht dat president Joe Biden vermogenswinsten voor de rijkste Amerikanen tot 43 procent wil wegbelasten. Dat is bijna het dubbele van het huidige tarief.

33 reacties

 • Geert Peeters

  1 maand geleden
  Je reinste casino. De rest van de beurs is niet veel beter, laten we eerlijk zijn.
 • Ronald Roelants

  1 maand geleden
  Weg met cryptomunten, een munt voor luilakken, opportunisten en gokkers.
 • Thomas Anderson

  2 maanden geleden
  Blijven geloven dat lucht het nieuwe geld word. Het grootste piramide spel van onze tijd.
 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  Kortom de zaken worden aanzien als wel degelijk waardevol en ze voeren een regularisatie in op deze manier. Alleen maar goed nieuws! Crypto zal het nieuwe geld worden en ons enkel voordelen bieden! Laat de banken maar als slangen kronkelen ze zullen wel volgen!
 • Stefanie van Dijk

  2 maanden geleden
  @Davy, bij aanschaf van crypto's wordt niet gecontroleerd of maar gevraagd waar het benodigde geld vandaan komt, ideaal juist voor witwassen. Maar binnenkort dus niet meer geschikt voor belastingontduiking en zie ... het gaat al onderuit
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.

Geld