De schade door de overstromingen in Wallonië, hier in Pepinster, wordt alleen al door de verzekeraars geraamd op 1,3 tot 1,7 miljard euro.
Volledig scherm
PREMIUM
De schade door de overstromingen in Wallonië, hier in Pepinster, wordt alleen al door de verzekeraars geraamd op 1,3 tot 1,7 miljard euro. © Joel Hoylaerts / Photo News

Nu al tot 1,7 miljard euro schade na overstromingen (en dat is nog maar het topje van de ijsberg)

Een maand na het ongeziene noodweer van half juli begint duidelijk te worden hoe groot de schade is. Volgens een eerste raming van de verzekeringssector bedraagt de verzekerde schade in Wallonië 1,3 tot 1,7 miljard euro. In totaal kregen de verzekeraars al meer dan 40.000 schadedossiers binnen. Al geven beide cijfers nog maar het topje van de ijsberg aan. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. RECONSTRUCTIE. Waarom er nu pas een federale ondersteuningscel komt na het noodweer van drie weken geleden
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Waarom er nu pas een federale ondersteu­nings­cel komt na het noodweer van drie weken geleden

  300 militairen die nog steeds op een bericht van de gouverneur wachten, slachtoffers die nu pas onderdak krijgen en dorpen die geen voedselbedeling krijgen: de hulpverlening in het Waalse rampgebied liep op z’n zachtst gezegd niet altijd op wieltjes. En dus moeten de Luikse gouverneur en de Waalse regering de fakkel toch een beetje teruggeven aan de federale overheid.

Geld