Het Johan Sverdrup-veld, een van de grootste olievelden in de noordzee.
Volledig scherm
Het Johan Sverdrup-veld, een van de grootste olievelden in de noordzee. © AFP

Noors staatsoliebedrijf Equinor verhoogt gasleveringen aan Europa

Het Noorse staatsbedrijf voor olie en gas Equinor gaat zijn gasleveringen aan Europa verhogen om zo te kunnen voldoen aan de grote vraag. Dat zei topman Anders Opedal van Equinor, dat vroeger bekend was onder de naam Statoil.

5 reacties

 • yves van tongelen

  1 maand geleden
  Hier komt er gas van Nederland binnen, wat heeft Rusland daar mee te maken
 • Herbert Verbeeck

  1 maand geleden
  Ik blijf het zeggen, één groot spelletje aan de gaskranen. Het is alleen de winst dat telt, de rest is randvulling.
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  Wat op zijn beurt Rusland doet inbinden zoals nu blijkt, want ook zij zijn nu ineens akkoord om de gastoevoer te verhogen. En Europa kijkt en slikt.
 • John Stahl

  1 maand geleden
  Welke grote vraag? Volgens een vorig artikel zijn de voorraden op peil, of waren dat toch weer leugens? De energietransitie moet nu eenmaal opgevangen worden door gas. Vooral Duitsland, met zijn afbouw van kernenergie heeft bruinkool, steenkool en gascentrales op maximum capaciteit moeten zetten om de tekorten op te vangen.
 • jan cosemans

  1 maand geleden
  Dus de prijs is gedaald met 50%. Zal de consument dit ook merken?
 1. De Sutter wil wantoestanden in pakjessector aanpakken via aanpassing postwet: “Daens-toestanden”
  Play
  182

  De Sutter wil wantoestan­den in pakjessec­tor aanpakken via aanpassing postwet: “Daens-toestanden”

  Minister van Post Petra De Sutter (Groen) komt met een wetsvoorstel om de pakjessector te hervormen, naar aanleiding van de wantoestanden bij onder meer PostNL. “We moeten zorgen dat de lat hoog genoeg gelegd wordt qua voorwaarden voor de mensen die in deze boomende sector van e-commerce werken”, zegt De Sutter. “Het aantal online bestellingen neemt enorm toe. Maar het wordt hoog tijd dat we het ook gaan reguleren. Dat is duidelijk onvoldoende het geval op dit moment.” Na invallen bij PostNL maandag was er dinsdag een inval in het depot van pakjesbezorger DPD in Lummen. Ook daar werden verschillende sociaalrechtelijke inbreuken vastgesteld, bevestigt het arbeidsauditoraat Antwerpen, afdeling Hasselt.
 2. Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”
  PREMIUM

  Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”

  De factuur voor Vlaamse gezinnen die nu een variabel aardgascontract afsluiten, stevent bij ongewijzigde prijzen af op een jaarafrekening van 2.367 euro. Dat is maar liefst 750 euro meer dan amper één maand geleden. “Op een jaar tijd is de aardgasfactuur verdrievoudigd”, zegt Kristof De Paepe van mijnenergie.be. Tot nu toe luidde zijn advies dat mensen met een variabel contract beter kunnen overschakelen naar een vast contract, maar ook dat wordt snel duurder. “Maar wie nu switcht, kan tóch nog 487 euro goedkoper af zijn.”

Geld