Een terrasje in Dendermonde. Over heel Vlaanderen zijn er ruim 3.500 vacatures in de horeca die niet ingevuld raken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een terrasje in Dendermonde. Over heel Vlaanderen zijn er ruim 3.500 vacatures in de horeca die niet ingevuld raken. © Geert De Rycke

Nooit eerder zoveel openstaande vacatures in de horeca: “We gaan liever op café of restaurant dan dat we er werken”

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) wil het komende schooljaar 1.085 mensen opleiden om in de horecasector aan de slag te gaan. Dat zijn er 440 meer dan de voorbije jaren. Zij moeten helpen om het historisch hoog aantal openstaande horecavacatures in te vullen. “We gaan liever op restaurant dan dat we er werken.”

74 reacties

 • patrick Van der Spiegel

  1 maand geleden
  Op restaurant gaan is luxe .De prijzen moeten omhoog om zo het personeel een hoger loon te geven .Het zelfde met de café s prijzen omhoog loon omhoog.zaterdag werk en zondag zoals je in de fabrieken betaald word .
 • patrick Van der Spiegel

  1 maand geleden
  Betaal uw personeel goed .En je zal er meer vinden .
 • Martine Esprit

  1 maand geleden
  Crevits mag haar mond houden ! Die staat altijd te grijnzen.belooft dingen en kan zelf niks ! Ministers en al de rest errond : zoek bekwaam en aangepast werk of kun je niks anders ?
 • etienne vijverman

  2 maanden geleden
  wie goed betaald zal wel personeel vinden .....
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Een uitkering brengt meer op dan voor een hongerloontje te gaan werken en je hebt minder onkosten. Reken het zelf maar uit , horeca.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld