Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Romain Thiry / Photo News

Nog snel extra geld in een pensioenspaarpotje storten? Onze geldexpert vertelt welke geldzaken je best nog in orde brengt voor het jaareinde

December is bij veel mensen dé maand om nog snel alle geldzaken in orde te brengen. Maar ben je zeker dat je geen financiële kansen of fiscale voordelen onbenut liet? Onze financieel expert Paul D’Hoore legt uit welke ingrepen je nu nog kan doen die je extra rendement of een fiscaal voordeel opleveren. 

4 reacties

 • Renaat Moerman

  1 maand geleden
  Het enige interessante is dat je het als borg kan stellen voor een bulletkrediet. Dit is interessanter dan een gewone lening, afbetaald met loon waar je oneindig veel (55%) belastingen op betaalt.
 • Roel Vandecraen

  2 maanden geleden
  Steek vooral nog wat geld in een pensioenspaarpot aan een gegarandeerd rendement van 0.015% en een onbestaande winstdeelname . Doe het zeker in de wetenschap dat de regering in 2045 ( of wanneer je ook op pensioen gaat ) nog moet beslissen hoeveel eindbelasting je hierover moet betalen . De mensen blijven niet lomp he , we kennen de truuken ondertussen om mensen geld uit de zak te kloppen .
 • Dirk Apostels

  2 maanden geleden
  zo een pover rendement op die win-winlening tov het risico. Als de bank in tijden van gratis geld al geen lening wilt geven aan een bepaalde onderneming dan zou ik er mijn zuurverdiende centen toch ook niet aan willen riskeren. Banken gooien bijna met het geld, win-win?
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Best in orde brengt?.Kijk men doen nu al alsof het een verplichting is ,niks moet en zeker niet zo'n zaken.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Je studiejaren afkopen voor een hoger pensioen: hoe werkt het en is het een goed idee?
  PREMIUM

  Je studieja­ren afkopen voor een hoger pensioen: hoe werkt het en is het een goed idee?

  Heb jij hoger onderwijs gevolgd? Dan is de kans reëel dat je geen loopbaan van 45 jaar zal kunnen voorleggen als je met pensioen gaat. Dan heb je dus ook geen recht op een volledig pensioen. Er valt wel een mouw aan te passen: je kan ‘studiejaren afkopen’ en zo toch een volledig pensioen verwerven. Let wel op, want als je nog van het huidige, voordelige systeem wil profiteren, moet je je haasten: vanaf 1 december wordt het duurder. Onze financieel expert Paul D’Hoore verduidelijkt hoe de vork in de steel zit, hoe je zelf de berekening maakt voor jouw situatie en welke addertjes er onder het gras schuilen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld