.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Nog geen 30, maar al volop bezig met hun pensioen: deze 8 tonen hoeveel ze later zullen krijgen en hoe ze er het maximale uit halen

In 2030 wordt de wettelijke pensioenleeftijd opgetrokken naar 67 jaar, terwijl twintgers het liefst al op 55 jaar met pensioen willen. In vergelijking met 2017 raadpleegden vijf keer meer jongeren vorig jaar mypension.be om na te gaan wanneer ze mogen stoppen met werken en welk pensioenbedrag in het vooruitzicht wordt gesteld. Dat valt meestal tegen. Deze acht jongens en meisjes blijven niet bij de pakken zitten en zijn nu al bezig met pensioensparen, langetermijnspaarrekeningen en beleggingen. Simon (18), Floris (22), Robin (23), Tecumseh 23), Jonathan (24), Sofie (25), Kevin (27) en Eline (31) laten in hun portefeuille kijken. Zoveel mogen ze verwachten en zo willen ze er het maximale uit halen.

106 reacties

 • Ruben Beylemans

  1 jaar geleden
  Ze beginnen al over pensioen terwijl ze nog moeten beginnen te werken.Doet dan aan pensioensparen en daar haal je ook effectief voordelen uit en je krijgt ook effecief het bedrag op je rekening dat dan effe belast is geweest en voor de rest, werken,werken en nog eens werken.
 • Koen Van crombruggen

  1 jaar geleden
  Sparen werkt niet, dat is hetzelfde als het geniale zilverfonds. Over 50 jaar is de 1000 euro die een 18 jarige nu spaart nog maar 200 euro waard.
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  Via de sociale bijdragen doet men impliciet aan pensioensparen. Via een pensioenspaarplan via de werkgever (sommige werkgevers) is er een tweede spaarpotje. Via privé-pensioensparen is er nog een spaarpotje. En als je effectief geld spaart via een echte spaarpot heb je zelfs een vierde spaarpot (nee, ik ga hiermee niet beleggen maar pas openen op mijn pensioendatum).
 • Yves Jonckers

  1 jaar geleden
  Titel van het artikel slaat nergens op. Er zijn er 2 of mss 3 mee bezig, de rest totaal niet. Pensioensparen doen, is niet hetzelfde als volop bezig zijn met je pensioen. Er zitten zelf enkele complete naievelingen tussen...
 • Miriam De Pauw

  1 jaar geleden
  Als je iets doet dat je graag doet als werk, dan hoef je nooit te werken.
 1. Je buurman met veel minder werkjaren op de teller kan toch evenveel pensioen krijgen als jij: hoe komt dat? Onze werkexpert legt uit
  PREMIUM

  Je buurman met veel minder werkjaren op de teller kan toch evenveel pensioen krijgen als jij: hoe komt dat? Onze werkexpert legt uit

  Wie een volledige loopbaan van 45 jaar kent, heeft recht op het minimumpensioen. Maar dat blijkt niet hetzelfde als 45 jaar werken. Hoe zit dat precies in elkaar? En hoe komt het dat iemand met veel minder jaren gewerkt heeft toch evenveel pensioen kan krijgen als jij? Bovendien merkt onze werkexpert Stijn Baert op dat Belgen met een gemiddelde loopbaan van 34 jaar minder lang aan de slag blijven dan de meeste andere Europeanen. Zullen we met z'n allen langer moeten werken om dat minimumpensioen te halen voor iedereen?
 2. “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen”: PS noemt voorstel Lachaert “provocatie”, Vooruit komt met ‘tegenprovocatie’
  PREMIUM

  “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpen­si­oen”: PS noemt voorstel Lachaert “provocatie”, Vooruit komt met ‘tegenpro­vo­ca­tie’

  Dat Open Vld nu met een voorstel komt om de toegang tot het minimumpensioen te beperken, vindt de PS “een provocatie”, temeer omdat Pensioenminister Karine Lalieux (PS) al klaar is met haar plannen en al een tijdje aan de premier heeft gevraagd om de discussie op de agenda van de regering te zetten. Vooruit noemt het bespreekbaar, maar dan moet ook de loonnormwet opnieuw op tafel. Een tegenprovocatie, zeg maar.
 1. Oliekartel OPEC+ gaat productie waarschijnlijk niet extra verlagen. En dat is mogelijk goed nieuws aan de pomp

  Oliekartel OPEC+ gaat productie waarschijn­lijk niet extra verlagen. En dat is mogelijk goed nieuws aan de pomp

  De olieproducerende landen van de OPEC en bondgenoten als Rusland houden zondag een belangrijke vergadering. Daar beslissen de landen vermoedelijk dat ze hun productie in januari niet extra gaan verlagen. Als ze dat inderdaad besluiten, dan is dat goed nieuws voor wie benzine tankt: extra productieverlaging zou de olieprijs namelijk kunnen stutten en dat zou hogere prijzen aan de pomp tot gevolg kunnen hebben.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Sophie (39) verdient 1.000 euro per maand: “Ik doe elke dag wat ik zelf wil”
  PREMIUM

  Sophie (39) verdient 1.000 euro per maand: “Ik doe elke dag wat ik zelf wil”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Jezelf het jaar rond doodwerken om het aantal nullen op je bankrekening te spijzen? En vervolgens drie weken per jaar uitgeteld op een strandhanddoek fantaseren over je vólgende vakantie? Dat is gekkenwerk, stelt work-lifebalance coach Sophie Dierickx (39). “Het is perfect mogelijk om een rijk leven te leiden zónder veel te werken.”