Een achtergelaten mondmasker, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een achtergelaten mondmasker, beeld ter illustratie. © AFP

Nog altijd corona-overtredingen in helft van gecontroleerde bedrijven

Tijdens de tweede coronagolf was nog altijd bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven niet in orde met de coronamaatregelen. Dat blijkt uit cijfers die PVDA heeft opgevraagd bij minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Bij 37 bedrijven waren de inbreuken zo flagrant dat de werkzaamheden werden stopgezet.

8 reacties

 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  37 bedrijven stilgelegd ? Dat is toch vrij mager op de duizenden bedrijven ! Kijk als je een huis en auto moet afbetalen of 750€ huur betalen. Dan beslist je baas wat jij gaat doen, en of dat gevolgen heeft voor je gezondheid en die van anderen maakt voor hem niets uit. Deze blijft toch op zijn buro zitten ,en komt er de ganse dag niet uit ! Spreek je baas eens aan ivm corona = ontslag. Werknemers zijn verplicht eigen gezondheid en van familie op het spel te zetten ! Gaat nooit veranderen.
 • bart servaege

  1 maand geleden
  Waarom rijden er nog steeds bestelwagens rond met 2@3 mensen in zonder mondkapjes
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Waarom zou de brave burger die zich aan de maatregelen houdt nu jarenlang moeten opdraaien voor wat anderen veroorzaken. Hou individuen die over de schreef gaan met de corona maatregelen voor de rest van hun leven 5% extra SZ bijdrage af. En voer voor bedrijven die dat doen de vorige vennootschapsbelasting voor 10 jaar terug in. Wie als egoïst schade veroorzaakt moet ook bereid zijn om er de prijs voor te betalen.
 • Jean Gobin

  1 maand geleden
  is maar in orde als er een aangekondigde controle aangekondigd is ...zo ga je er nooit geraken !
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Kan men niet op de gewestwegen controle maken over telewerk, moet hier dikwijls de baan oversteken en namiddag is het dikwijls file
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

Geld