Een beeld van tijdens de eerste coronagolf, in juni 2020 op de luchthaven van Berlijn.
Volledig scherm
Een beeld van tijdens de eerste coronagolf, in juni 2020 op de luchthaven van Berlijn. © REUTERS

Nog altijd 3.400 vliegtuigen geparkeerd op Europese luchthavens wegens corona

Op de Europese luchthavens staan wegens de coronacrisis nog altijd bijna 3.400 passagiersvliegtuigen langdurig geparkeerd. Dat zijn er ruim dubbel zoveel als in de zomer van 2019, voor corona, maar ook wel het laagste aantal sinds de start van de pandemie. Dat blijkt uit cijfers van de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol.

4 reacties

 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Ze staan daar goed.
 • Dirk Theys

  1 maand geleden
  Houden zo maar!
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Vroeger hadden we die niet en we misten ze ook niet; nu staan ze er en wil me n dat ze gebruikt worden ... Recht op rust en gezonde lucht wordt binnenkort weer ongedaan gemaakt als ze inactief komen;
 • Jean-Pierre Clemens

  1 maand geleden
  Hopelijk blijven ze op de parking staan!
 1. Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag komt Lieve Wuyts aan de beurt: na het plotse overlijden van haar vader besloot ze hun gezamenlijk levenswerk, - wijngaard Liemau -, verder te zetten met haar gezin. Elk jaar leveren de wijnranken die ze als klein meisje mee hielp aanplanten én volop floreren op de zuiderflanken van de Houwaartse berg een mooie oogst aan streekwijnen op. “We houden er geen cent aan over maar de wijngaard maakt ons echt gelukkig”, zegt Lieve.

Geld