In 2001 won Stiglitz de Nobelprijs voor de Economie.
Volledig scherm
In 2001 won Stiglitz de Nobelprijs voor de Economie. © EPA

Nobelprijswinnaar pleit voor verbod bitcoin: "Digitale munt is een bubbel"

BitcoinNobelprijswinnaar Joseph Stiglitz vindt dat de bitcoin verboden moet worden. Dat zei de econoom in een interview met persbureau Bloomberg.

19 reacties

 • Robert Tielman

  5 jaar geleden
  Ik ben daar niet zo zeker van. En verbieden is onmogelijk. Ook al wordt het geen officiële betaalmiddel maar als burgers het wel zo vaak beschouwen kunnen de overheden en banken ook niet verbieden.
 • Fonske Beys

  5 jaar geleden
  Wat gaat er gebeuren als vastgoed zeepbel spettert . Is nog erger als bitcoin .
 • Marc Van der Vloedt

  5 jaar geleden
  Proficiat ! aan die gene die hun inzet/inleg konden verduizendvoudigen, verhonderdvoudigen, vertienvoudigen, verenkelen, verdubbelen...
 • Zorro 1971

  5 jaar geleden
  Menselijke drama's staan te gebeuren als die plots instort met meer dan 80%. En dat dit zal gebeuren lijdt geen twijfel . De vraag is alleen wanneer.
 • Henkie Janssen

  5 jaar geleden
  @Victor Ypres oh en 5 uur na uw bericht 2000 lager.
 1. We leven meer dan ooit boven onze stand. Waar ontspoort de Belgische begroting het ergst? En hoe gaan burgers dat voelen?
  PREMIUM
  Politiek

  We leven meer dan ooit boven onze stand. Waar ontspoort de Belgische begroting het ergst? En hoe gaan burgers dat voelen?

  Met een tekort van ‘maar’ 27,4 miljard euro kreeg de Vivaldi-regering een meevaller, maar de federale ministers rekenen zich bij de begrotingscontrole toch best niet rijk. Zonder ingrepen ontsporen de overheidsfinanciën immers compleet. Waar knelt het schoentje van de Belgische begroting momenteel het meest? We vroegen het aan professor economie Wim Moesen (KU Leuven). “Als onze kredietwaardigheid weer verlaagd wordt, wordt lenen nóg duurder.”