In 2001 won Stiglitz de Nobelprijs voor de Economie.
Volledig scherm
In 2001 won Stiglitz de Nobelprijs voor de Economie. © EPA

Nobelprijswinnaar pleit voor verbod bitcoin: "Digitale munt is een bubbel"

BitcoinNobelprijswinnaar Joseph Stiglitz vindt dat de bitcoin verboden moet worden. Dat zei de econoom in een interview met persbureau Bloomberg.

19 reacties

 • Robert Tielman

  4 jaar geleden
  Ik ben daar niet zo zeker van. En verbieden is onmogelijk. Ook al wordt het geen officiële betaalmiddel maar als burgers het wel zo vaak beschouwen kunnen de overheden en banken ook niet verbieden.
 • Fonske Beys

  4 jaar geleden
  Wat gaat er gebeuren als vastgoed zeepbel spettert . Is nog erger als bitcoin .
 • Marc Van der Vloedt

  4 jaar geleden
  Proficiat ! aan die gene die hun inzet/inleg konden verduizendvoudigen, verhonderdvoudigen, vertienvoudigen, verenkelen, verdubbelen...
 • Zorro 1971

  4 jaar geleden
  Menselijke drama's staan te gebeuren als die plots instort met meer dan 80%. En dat dit zal gebeuren lijdt geen twijfel . De vraag is alleen wanneer.
 • Henkie Janssen

  4 jaar geleden
  @Victor Ypres oh en 5 uur na uw bericht 2000 lager.
 1. Kamercommissie legt striktere betaaltermijnen op voor bedrijven

  Kamercom­mis­sie legt striktere betaalter­mij­nen op voor bedrijven

  De betalingstermijnen van bedrijven en van de overheid aan andere bedrijven worden strakker omlijnd. De Kamercommissie Economie heeft zich daarvoor vandaag unaniem achter een wetsvoorstel van CD&V geschaard. Bedoeling is ondernemingen beter te beschermen, nu bij vele door de coronacrisis het water aan de lippen staat. Eerst moet er wel nog een tweede lezing én een goedkeuring in de plenaire vergadering aan te pas komen.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Geld