ISOPIX
Volledig scherm
PREMIUM
© ISOPIX

Nieuwe vastgoedbelasting al neergesabeld nog voor ze was aangekondigd

Nog voor minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) toonde hoe hij de fiscaliteit rond buitenlands en binnenlands vastgoed wou gelijktrekken, had de fiscale Inspectie al een negatief advies klaar. De conclusie: een tweede woning zal nog altijd minder belast worden binnen de landsgrenzen dan erbuiten.

24 reacties

 • Marc Puystiens

  7 maanden geleden
  Hadden ze dat gedaàn gingen de huurprijzen de pan uitrijzen.
 • pol van de velde

  9 maanden geleden
  Alles is goed voor Europa om geld binnen te krijgen.
 • marc de peuter

  9 maanden geleden
  1975 ,1990.aanpassen ki.niet gebeurd.dank u.jean luc.u was fantastisch.
 • Emile Haspeslagh

  9 maanden geleden
  Hier in België werd de gewone burger toch ook goed belast voor een tweede verblijf aan zee ! Wij hebben met ons spaarcentjes een appartement gekocht voor wat te genieten van ons pensioen dus hebben wij geïnvesteerd en daar op betalen wij belastingen KI op de waarde van mogelijk verhuur ! Tot daar ben ik wel mee, maar op het einde van jaar dat we onze belasting moeten invullen en dat niet geïndexeerd KI moeten inzetten zijn wij nog eens dik belast zo een 1500€ dat vind ik er over,en niet verhuurd
 • Robert Swillen

  9 maanden geleden
  We worden nog niet zwaar genoeg belast in België , nu moeten we nog voor het ministerie van financiële die reeds van 2007 op hun vingers getikt worden,Nog eens beboet , omdat de staat ons nog meer wil uitpersen ,ook voor mensen die geen 2de verblijf bezitten in het buitenland ,wil het Europees parlement nog eens geld van ons .Van onbekwame geldzoekers gesproken.
 1. Ministerraad akkoord over oplossing voor ongelijke behandeling huurinkomsten

  Minister­raad akkoord over oplossing voor ongelijke behande­ling huurinkom­sten

  Om de ongelijke behandeling van huurinkomsten aan te pakken, zal ons land ook voor woningen in het buitenland de belastbare basis berekenen op basis van een kadastraal inkomen. De ministerraad heeft het licht op groen gezet voor een wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Dat moet ervoor zorgen dat de buitenlandse belasting op dezelfde manier wordt behandeld als de Belgische onroerende voorheffing.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld