Schoenenketen maakte deel uit van modegroep FNG.
Volledig scherm
Schoenenketen maakte deel uit van modegroep FNG. © BELGA

Niet genoeg speurders beschikbaar voor onderzoek naar gesjoemel bij modegroep FNG

Het gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel bij de modegroep FNG zit in het slop. De onderzoeksrechter kan het miljoenenonderzoek niet meer ernstig voortzetten bij gebrek aan politiespeurders, zo staat vrijdag in De Tijd.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Experten leggen uit
  PREMIUM
  54

  Frankrijk verhoogt pensioen­leef­tijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Experten leggen uit

  Frankrijk verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De pensioenleeftijd in ons land is vandaag 65 jaar, maar de regering Michel-I besliste in 2014 om de pensioenleeftijd in ons land stelselmatig te verhogen tot 67 jaar. Hoe zat dat ook alweer? Vanaf wanneer gaat de leeftijdsgrens omhoog? We vroegen het aan arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en pensioenexpert Ria Janvier (UAntwerpen). “Men schuift het probleem door, het wordt een vicieuze cirkel.”