Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Nettoschuld federale staat voorbij 430 miljard euro

De nettoschuld van de federale staat was eind juni opgelopen tot 431,902 miljard euro. Dat was bijna 4,7 miljard euro meer dan eind mei, zo heeft het Federaal Agentschap van de Schuld  meegedeeld. Sinds begin 2021 groeide de nettoschuld met meer dan 14 miljard euro.

28 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  ik reken nog in Belgische franken en kan het bedrag van die staatsschuld niet meer lezen.
 • John Ulmer

  2 maanden geleden
  ach, er zijn wat nieuwe belastingen op komst. Blijven stemmen voor dezelfde charlatans mensen !
 • Wilfried Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Dat moet toch echt plezant zijn als minister maar geld uitdelen , tien miljoen voor dit, 15 miljoen voor dat, 10 miljoen voor iets anders , en ga zo maar door . En als er een put is, geen probleem. We herzien de belastingen , en het volgend jaar beginnen we opnieuw. Leuk toch . Maar zelf inleveren ? Ha nee he . We krijgen als zo weinig . Volgend jaar vragen we opslag . Dat is het leven van een minister . En de burger ? Die betaald . Simpel .
 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Ieder jaar wordt voor 172 miljard versast naar buitenlandse belatingparadijzen. We hebben iemand nodig als Crombez maar dan wel niemand om stokken in de wielen te steken. Deelregeringen afschaffen zou ook al een serieuze besparing betekenen
 • Eric De Baeremaeker

  3 maanden geleden
  Als er multinationals bijna niets moeten betalen dan moet je het niet opnieuw halen bij deze die al de helft van hun loon aan de belastingen moeten afstaan . Postbussen, belastingparadijzen, zogezegd in Monaco wonen enz... doe daar eens wat aan .

Geld