.
Volledig scherm
. © Netflix

Netflix moedigt werknemers aan om bij andere bedrijven te solliciteren

Netflix wil dat werknemers hun kans wagen bij andere bedrijven. Dat onthult voormalig Netflix-topvrouw Patty McCord in een boek. Een heel irrationeel beleid, zou je denken, maar Netflix kijkt net wat verder dan de gemiddelde werkgever, zo blijkt.

5 reacties

 • Jack Dereder

  5 jaar geleden
  Leo, Een bedrijf heeft maar een doel en dat is winst. Dat is niet goed of slecht, het is gewoon zo. Al die emoties die je beschrijft hebben te maken met de sfeer in het bedrijf en je eigen attitude. Slimme werkgevers en werknemers weten dit.
 • Louis Bouduin

  5 jaar geleden
  Netflix, Amazon, maar ook Bol en Coolblue en zo, laten ons af en toe een glimp van de toekomst zien. Ze behandelen een personeel nu al zo'n beetje als robotten.
 • Bjorn Paelinck

  5 jaar geleden
  Waarom moet het bedrijf in functie staan met je priveleven?
 • Leo Vandevoorde

  5 jaar geleden
  We zijn allemaal zeer gespecialiseerde radartjes in een geoliede machine. We werken niet om sociaal te zijn met anderen noch om fier te zijn op, en ons verbonden voelen met, hetgeen we produceren. We werken om productief te zijn en resultaten te boeken. Meerwaarde creëren is ons doel. De mens is gereduceerd tot een productie-eenheid. Woorden van Karl Marx, en nu meer relevant dan toen.
 • Jan Maarten

  5 jaar geleden
  Ziekelijk wat sommige bedrijven doen om hun werknemers uit te persen. Je privéleven staat in functie van het bedrijf ipv omgekeerd.
 1. Hoe zullen we de renteverhoging van de ECB in onze portemonnee voelen? “Lenen wordt niet meteen goedkoper, maar dat is ook de bedoeling”
  PREMIUM

  Hoe zullen we de renteverho­ging van de ECB in onze portemon­nee voelen? “Lenen wordt niet meteen goedkoper, maar dat is ook de bedoeling”

  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de depositorente vandaag opnieuw opgetrokken met 50 basispunten naar 3,5 procent. De onrust in de bankensector heeft dus geen invloed gehad op de rentebeslissing. Waarom is deze verdere verhoging nodig? Was dit de laatste keer? En wat betekent dit voor de rente op ons spaarboekje en de woonleningen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, beantwoordt de voornaamste vragen.
 2. Nieuwe Netflix-serie krijgt 100% op ratingsite: “Meest verslavende en originele serie in lange tijd”
  Netflix

  Nieuwe Net­flix-se­rie krijgt 100% op ratingsite: “Meest verslaven­de en originele serie in lange tijd”

  Vorige week heeft Netflix de gloednieuwe serie ‘The End of the F***ing World’ gelost en amper een week later zijn de kijkers door het dolle heen. Op ratingsite Rotten Tomatoes krijgt de reeks zelfs een score van 100 procent. En ook Netflix-CEO Reed Hastings steekt zijn enthousiasme niet weg: “De meest verslavende en originele serie in lange tijd. Waanzinnig goed!” schreef hij op Facebook.
 1. Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Experten leggen uit
  PREMIUM
  54

  Frankrijk verhoogt pensioen­leef­tijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Experten leggen uit

  Frankrijk verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De pensioenleeftijd in ons land is vandaag 65 jaar, maar de regering Michel-I besliste in 2014 om de pensioenleeftijd in ons land stelselmatig te verhogen tot 67 jaar. Hoe zat dat ook alweer? Vanaf wanneer gaat de leeftijdsgrens omhoog? We vroegen het aan arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en pensioenexpert Ria Janvier (UAntwerpen). “Men schuift het probleem door, het wordt een vicieuze cirkel.”
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.