Ook in 2021 was de belastingdruk op arbeid nergens hoger dan in België
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in 2021 was de belastingdruk op arbeid nergens hoger dan in België © thinkstock

Nergens wordt loon meer belast: België meer dan ooit aan top van 38 OESO-landen

Ook vorig jaar betaalden werknemers nergens meer belastingen op hun loon dan in ons land. Van elk 100 euro brutoloon van gehuwde tweeverdieners met kinderen ging al dik 45 euro naar de staat. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport dat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) daarover gisteren publiceerde.

180 reacties

 • Marcel Willems

  3 weken geleden
  AZls al onze regeringen enhun aanhang 9 miljard per jaar kosten is het normaal dat de burgers zwaar belast worden.Neem de fraude door belastingontduikers daarbij en dan zijn we even duur als onze buurlanden .Die berkening is niet uit de duim gezogen is wel door een gemengde groep wernemers werkgevers profesoren en vakbonden goed gekeurd als juist
 • peeters jos

  3 weken geleden
  Inefficiëntie ten top in een land ter grootte van een wereldstad. Correleer dit eens met aantal politiekers en ambtenaren per burger en ge zult misschien oorzaken ontdekken.
 • Ferdinand Nuyts

  4 weken geleden
  Waarom geen belastingen op kindergeld...? Dat is voor sommigen het hoofd inkomen, en belasting vrij.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Dat doen ze eigenlijk, Liliane D'haeyer. Want er wordt rekening gehouden met gezinslast, personen ten laste, getrouwd of niet. En dan blijkt dat alleenstaanden meer belast worden dan gezinnen. Terwijl die voor al hun kosten die vaak even hoog zijn alleen moeten instaan.
 • Liliane D'haeyer

  1 maand geleden
  Ze zouden beter gezinsinkomen belasten ipv iedereen apart