"In Oost-Vlaanderen zit je met vrij stabiele sectoren, zoals bijvoorbeeld de haven", zegt arbeidsmarktspecialist Stijn Baert (UGent).
Volledig scherm
PREMIUM
"In Oost-Vlaanderen zit je met vrij stabiele sectoren, zoals bijvoorbeeld de haven", zegt arbeidsmarktspecialist Stijn Baert (UGent). © Wannes Nimmegeers

Nergens beter dan in Oost-Vlaanderen: liefst acht op de tien hadden er een job in coronajaar

In Oost-Vlaanderen was vorig jaar 80,3% van de 25-tot 64-jarigen aan het werk. Daarmee haalt de provincie als enige de magische grens die Vlaanderen vooropstelt tegen 2024 en ging de werkzaamheid er zelf vooruit in coronajaar 2020. “We zitten met sectoren die minder last hebben gehad van corona.”

8 reacties

 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Ik zie vooral in mijn vlaanderen 75% polen en andere oost blok mensen die hier werken ? En hoor vooral veel Belgen die 25+ jaren in de bouw gewerkt hebben zeggen afgedankt om oost blokkers in dienst te nemen ! Dan word er gezegd die werken 60% vlugger ? Geef mij eens 5 x zoveel loon als ik nu krijg , dan zal ik ook 60% vlugger werken hoor.
 • Rudy Van Daele

  1 jaar geleden
  komen in Antwerpen werken maar betalen geen belastingen aan de stad, men zou dit moeten veranderen. Belastingen betalen waar je werkt.
 • Dany Herman

  1 jaar geleden
  Prachtige lucht foto, o wat is Vlaanderen mooi geworden en dat trekt natuurlijk het toerisme aan
 • Farid Azuzzi

  1 jaar geleden
  je kan het zien vanuit axel daar waar de wolken veranderen in rook ligt oost vlaanderen ..
 • Eric Nieuborg

  1 jaar geleden
  Ik had ook een job, alleen dumpte mijn werkgever mij op tijdelijke werkloosheid. Dus vermoedelijk is dit weer een politiek getint artikel