Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nederlands energiebedrijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen

Het Nederlandse energiebedrijf ‘Welkom Energie’ is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De 90.000 klanten van de relatief kleine speler op de Nederlandse energiemarkt worden overgenomen door Eneco.

1 reactie

 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Ga een contract aan bij een gekende en sterke firma. Ik ben klant bij Engie. Mijn vast contract op 1 jaar verviel op 1 januari. Klaarblijkelijk had ik toen een ingeving want ik heb een nieuw vast contact genomen op 3 jaar. Ik zit dus nog een tijdje safe en hoop dat intussen de situatie erg zal verbeterd zijn.
 1. In het oog van de energiestorm: Mega. Wie zijn de oprichters achter deze Belgische energieprijsbreker?
  PREMIUM

  In het oog van de energie­storm: Mega. Wie zijn de oprichters achter deze Belgische energie­prijs­bre­ker?

  In recordtijd een massa klanten als het goed gaat, gebrandmerkt als cowboy eens het misloopt. Energieprijsbreker Mega zit in de hoek waar de klappen vallen, met een niet-aflatende stroom aan klantenklachten over eenzijdig verhoogde voorschotfacturen en aangepaste contracten. Wie zijn de initiatiefnemers achter deze Belgische lagekostenleverancier, en hoe maakten ze Mega in amper vijf jaar tijd vanuit het niets tot een top 5-speler op onze energiemarkt?
 2. Hoe zal bitcoin reageren op de renteverhogingen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”
  PREMIUM

  Hoe zal bitcoin reageren op de renteverho­gin­gen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”

  De koers van de voornaamste cryptomunt bitcoin steeg in januari met 40 procent. Of die stijging de komende dagen en weken zal aanhouden, hangt ook grotendeels af van de renteverhogingen die de centrale banken vandaag en morgen zullen aankondigen. Welke invloed hebben de beslissingen van de Amerikaanse en Europese centrale bank op de bitcoin? En wat mogen we de komende uren en dagen verwachten? Expert Gwen Busseniers van de Cryptoschool blikt vooruit.