Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nederlands energiebedrijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen

Het Nederlandse energiebedrijf ‘Welkom Energie’ is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De 90.000 klanten van de relatief kleine speler op de Nederlandse energiemarkt worden overgenomen door Eneco.

1 reactie

 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Ga een contract aan bij een gekende en sterke firma. Ik ben klant bij Engie. Mijn vast contract op 1 jaar verviel op 1 januari. Klaarblijkelijk had ik toen een ingeving want ik heb een nieuw vast contact genomen op 3 jaar. Ik zit dus nog een tijdje safe en hoop dat intussen de situatie erg zal verbeterd zijn.
 1. Visserijrel: Franse vissersschepen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais

  Visserij­rel: Franse vissers­sche­pen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais

  Vijf Franse vissersschepen blokkeren in de haven van Calais het ferryverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een aangekondigde protestactie die anderhalf uur zou duren. Eerder op de dag hielden Franse vissers ook al een Brits containerschip tegen in de haven van St. Malo. Het gebeurt allemaal uit woede over het beperkte aantal visvergunningen dat de Britten afgeven aan Franse schepen.
 2. Ombudsman krijgt massa klachten over hoge voorschotten energieleveranciers: “Het is jouw goed recht om je domiciliëring aan te passen”
  PREMIUM

  Ombudsman krijgt massa klachten over hoge voorschot­ten energiele­ve­ran­ciers: “Het is jouw goed recht om je domicilië­ring aan te passen”

  Het regent klachten over energieleverancier Mega. Maar wat kan je als Mega-klant doen om de financiële schade te beperken? Zet je best je automatische overschrijving stop? Betaal je die hoge voorschotfacturen gewoon niet? Zeg je jouw contract op? Ombudsman Energie Eric Houtman bespreekt de mogelijkheden en hun gevolgen. “Let op, we krijgen stilaan ook vergelijkbare klachten over andere leveranciers.”

Geld