Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Nationale Bank verwacht dat economie tegen eind dit jaar op niveau van voor coronacrisis zit

Tegen eind dit jaar zou de Belgische economie al opnieuw op het niveau van voor de coronacrisis aanbelanden, dat is ruim een half jaar vroeger dan verwacht. Dat blijkt uit de jongste prognoses van de Nationale Bank (NBB) die maandag werden voorgesteld door gouverneur Pierre Wunsch. Voor dit jaar verwacht de NBB een economische groei van 5,5 procent, dat is zo’n 2 procentpunt meer dan bij de vorige prognose begin dit jaar. Voor 2022 gaat de Nationale Bank uit van een groei met 3,3 procent.

9 reacties

 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Alle steun die de overheden zowel steden,vlaamse regering, federale regering en europa moeten betaald worden door extra belastingen bij de steden zullen de gasboetes nog meer pieken en ook de energie rekeningen van hun intercommunales zullen stijgen, Ben benieuwd welke extra belastingen de vlaamse regering gaat invoeren, en wat de federale en europa Want uiteraard zullen de bedrijven hun steun niet moeten terugbetalen terwijl de werknemers, zieken en gepensioneerden mee mogen betalen
 • Alfons LABIE

  2 maanden geleden
  Dan kunnen ze de overlevingspremies beginnen terug vorderen en gebruiken om de schulden af te bouwen en een flat tax van 30% te introduceren.
 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  De argeloze burger van alles wijs maken. Zonder inflatie zou de schuldratio boven de 6,2 procent blijven want inflatie maakt schuld minder waard.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Je moet dit lezen als: De belasting zullen nog eens stijgen maar alles gaat goed!
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  De vraag is hoe dat Bnp samengesteld is? Hoeveel % van dat BNP is nog de echte economie en hoeveel % is staatseconomie? Ik veronderstel dat alleen het percentage staateconomie gegroeid is en de echte economie verder gekrompen.

Geld