Minister van Energie Tine Van der Straeten (Groen) had de Nationale Bank gevraagd een voorstel tot crisisbijdrage van de energiesector uit te werken.
Volledig scherm
Minister van Energie Tine Van der Straeten (Groen) had de Nationale Bank gevraagd een voorstel tot crisisbijdrage van de energiesector uit te werken. © Photo News

Nationale Bank gaat wel aan de slag met crisisbijdrage van Van der Straeten

De Nationale Bank gaat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) dan toch de nodige data bezorgen om een crisisbijdrage van de energiesector uit te werken. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring met het kabinet van Van der Straeten. Op Kanaal Z had de vicegouverneur van de Nationale Bank hierover eerder afwijzend gereageerd, maar volgens de woordvoerder van de energieminister gaat het om een misverstand.

73 reacties

  • Dany Herman

    11 maanden geleden
    Terug zoals vroeger verlof in de winter in Zuiders land en verarming ( niet fout ) afleggen
  • Ferdinand Nuyts

    11 maanden geleden
    In plaats van kerncentrales te ontmantelen, zou ze beter vivaldi ontmantelen van verliezende partijtjes.
  • Raoul Hoylaerts

    11 maanden geleden
    de bevoorrading komt niet in het gedrang,maar de factuur betalen wel.
  • Wesley Kenis

    11 maanden geleden
    Waarom is kunst aan NUL btw terwijl op eten er 21% is...ahja want kunst is levensnoodzakelijk en eten is "luxe"...of heeft het gewoon te maken met "zelfbediening"...doe daar eerst eens iets aan en dan heb je de "rojkentaks":
  • Paul Luyckx

    11 maanden geleden
    We hebben Verhofstadt de man met de grote europese visie terug nodig in Belgie.
  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  2. Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

    Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

    Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een 'recht op herstel' invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.