©PHOTO NEWS
Volledig scherm
© ©PHOTO NEWS

Nachtwerk IKEA krijgt groen licht: dubbel loon op zaterdag, bonus van 50 procent in de week

De Zweedse meubelketen IKEA gaat binnenkort vanuit haar acht Belgische winkels en haar magazijn in Winterslag online bestelde pakjes naar de klanten thuis sturen. Dat schrijft De Tijd.

11 reacties

 • Christel Smet

  5 jaar geleden
  Iedereen die nachtwerk doet wordt daar meer voor betaald dat is niets nieuws. Het zijn de ploegen die nefast zijn voor de gezondheid maar enkel nachtwerk niet. Ja je leidt een ander leven.
 • Ramon Simon

  5 jaar geleden
  Nachtwerk heeft een grote impact op u leven. Wetenschappelijk bewezen dat dit ongezond is, minder lang leven meer kans op ziekte. Dus is het logisch dat bedrijven ook meer RSZ betalen. IKEA maakt meer dan genoeg winst dus het is maar normaal dat mensen meer verdienen.
 • alois philipsen

  5 jaar geleden
  Er zijn er hier weer enkele die niet weten wat werken is, ochottkens toch, nachtwerk daar wordt je toch zo moe van, krijg je een burn out van enz. zal wel zijn als je niet weet wat werken is. Heb 45 jaar nachtwerk gedaan en de eerste 20 jaar was dat 45 uur per week, ben hoop en al 4 maanden ziek geweest op 45 jaar, maar ja van werken, ik word daar zo moe van denken de meesten.
 • Francinne Declerque

  5 jaar geleden
  Goed nieuws toch ? Niet meer in de file naar een onbereikbaar Antwerpen of Gent, niet meer die akelige en uitputtende sfeer van de Ikea winkel zelf meemaken, niet meer langs dat OCMW restaurant. Maar vanuit de zetel zonder stress online bestellen. Eindelijk.
 • jan piet joukes

  5 jaar geleden
  En als lokmiddel: een gratis portie vleesballetjes.
 1. Ikea-oprichter Ingvar Kamprad (91) overleden: multimiljardair die in tweedehandskleren bleef rondlopen en met oude Volvo reed

  Ikea-oprichter Ingvar Kamprad (91) overleden: multimil­jar­dair die in tweede­hands­kle­ren bleef rondlopen en met oude Volvo reed

  De Zweedse oprichter van Ikea, Ingvar Kamprad, is gisteren op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Ikea zelf op Twitter. De man bouwde een geweldig imperium op, maar werd ook uitgespuwd voor zijn naziverleden. Hij was zo rijk als de zee diep is, maar al even krenterig. Kamprad verplaatste zich in een Volvo uit 1993 en kocht zijn kleren op de rommelmarkt. Hij gaf zelf toe alcoholicus te zijn.
 2. Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen bouwen die zonder piloot vliegen, ook voor personenvervoer

  Boeing gaat kleine elektri­sche vliegtui­gen bouwen die zonder piloot vliegen, ook voor personen­ver­voer

  Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI, een evenementenhal in Amsterdam-Zuid. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.
 3. Amerikaanse Liberty Global heeft 930 miljoen veil om Telenet van de beurs te halen: koers aandeel Telenet 40 procent hoger bij hervatting

  Amerikaan­se Liberty Global heeft 930 miljoen veil om Telenet van de beurs te halen: koers aandeel Telenet 40 procent hoger bij hervatting

  De Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global lanceert een “vrijwillig en voorwaardelijk” bod op Telenet aan 22 euro per aandeel. Dat is 59 procent meer dan de laatste beurskoers. Liberty Global wil Telenet van de beurs halen. Liberty is van plan te bieden op ruim 42 miljoen aandelen, wat maakt dat het bedrijf bijna 930 miljoen euro veil heeft voor de Belgische operator.