Het hoofdkwartier van Netflix in Californië.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Netflix in Californië. © AFP

Na teleurstellende cijfers en klap op de beurs: “Netflix wil kwaliteit boven kwantiteit”

Voor de eerste keer sinds 2011 is het totaal aantal Netflix-abonnees gedaald. Dat zorgde voor paniek op de beurs: de streaminggigant verloor ruim 50 miljard euro aan waarde. Maar Netflix heeft een plan, volgens de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’. De kwaliteit van de eigen series en films moet weer de bovenhand krijgen op de hoeveelheid ervan.

4 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Met andere woorden meer omzet door duurdere abonnementen. De methode van bedrijven tegenwoordig om hun omzet en winst omhoog te krikken en tegelijkertijd steeds minder te leveren.
 • Ludo Bos

  4 maanden geleden
  Nogal logisch dat hun leden weg lopen. Wat een brol allemaal . Af en toe vind je er iets degelijks, maar meeste is het bekijken echt niet waard.
 • pieter De - Ost

  4 maanden geleden
  Mogelijks is een reden dat Netflix geregeld aan geschiedenisvervalsing doet, wat niet alle abonnees fijn vinden.
 • Dick De Zeure

  4 maanden geleden
  Netflix heeft goede series en films maar ook heel veel bagger in zijn aanbod. Het is niet moeilijk om een catalogus met duizenden titels aan te bieden als 80 procent daarvan het bekijken niet waard zijn. Dan liever minder aanbod maar wel kwalitatief. En sommige series kan je bij ons niet eens blijven volgen omdat niet alle seizoenen beschikbaar zijn zoals o.a "The Last Kingdom" die 5 seizoenen telt terwijl er bij ons slechts 3 te bekijken zijn!
 1. Deelt u ook uw Netflix-paswoord? Dan kan de dalende trend bij het bedrijf slecht nieuws zijn voor u
  PREMIUM
  TV

  Deelt u ook uw Net­flix-pas­woord? Dan kan de dalende trend bij het bedrijf slecht nieuws zijn voor u

  Netflix was lang de nummer één streamingdienst ter wereld, maar de stevige concurrentie van platforms als Disney+ en HBO Max begint zijn tol te eisen. Voor het eerst sinds 2011 kampt de film- en seriegigant met een neergang in abonnees en donderdag verdampte bijna 46 miljard euro aan beurswaarde op Wall Street. En dat heeft gevolgen voor de miljoenen mensen die hun account delen met anderen. Wat is er aan de hand? “Netflix staat aan het einde van een tijdperk.”