Het is de grootste daling voor 's werelds bekendste cryptomunt in een maand tijd.
Volledig scherm
Het is de grootste daling voor 's werelds bekendste cryptomunt in een maand tijd. © REUTERS

Na records is nu weer daling ingezet: waarde van bitcoin zakt flink weg

De waarde van de bitcoin is dinsdag verder omlaag gegaan. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is opgelopen. Ook verzilveren beleggers hun winsten. De bitcoin zakte met 10 procent tot onder de 50.000 dollar (zo’n 41.000 euro).

17 reacties

 • Maurizio Larosa

  1 week geleden
  Ik zal jullie 1 belangrijk argument geven waarom je niet te lang in Bitcoins zou mogen investeren: "Quantum computers". Deze computers kunnen eender welk paswoord van eender welke virtuele munt kraken in letterlijk minder dan 1 seconde. En ok, de ontwikkeling van Quantum computers is al lang aan de gang, maar er komt vooruitgang in en je wilt het echt niet meemaken dat er iemand (bvb van IBM) in slaagt om met zulke computers eens een test te doen op de Bitcoin.
 • eddy van dorst

  1 week geleden
  Als de luchtmunt verboden zou worden telkens een mooie gouden munt te laten zien zou het al véél minder zijn.Het is wat de zot er voor geeft..Maar heel de dag op de domphone en fakebook de luchtmunt volgen is het nieuwe
 • Tim Draper

  2 weken geleden
  Wie zegt dat Bitcoin "lucht" is begrijpt niet waarover het gaat of heeft zelfs de moeite niet gedaan er over te leren, wat volgens mij nog erger is. Eenvoudig opzoeken op Wikipedia kost geen geld. Vorm u daarna een opinie. Bitcoin is er sinds 2009, niets nieuws. Het is een systeem, geen aandeel. Een vergelijking met de beurswereld gaat eenvoudigweg niet op. De opinie van een beursexpert is, met alle respect, bijgevolg ook totaal irrelevant.
 • Jan Smit

  2 weken geleden
  Een mooie gelegenheid om te kopen voor wie nog twijfelde om in te stappen.
 • johan debue

  2 weken geleden
  Grijp nooit naar een vallend mes is een van de waarheden op de beurs.Nooit vergeten dat iets wat niets voorstelt ook niets waard is behalve wat een zot er voor geeft in deze is bitcoin niets waard.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val

Geld