François Fornieri.
Volledig scherm
François Fornieri. © Photo News

Na Fornieri nu ook drie ex-managers van Luikse intercommunale Nethys opgepakt

Drie voormalige managers van de Luikse intercommunale Nethys zijn deze ochtend opgepakt door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. Dat heeft de procureur-generaal van Luik bekendgemaakt. Het gaat om voormalig gedelegeerd bestuurder Stéphane Moreau, gewezen financieel directeur Pol Heyse en Bénédicte Bayer. Gisteravond werd François Fornieri, de topman van het beursgenoteerde biotechbedrijf Mithra, al aangehouden. Enkele maanden geleden stond de Luikse zakenman nog op het punt om zwaar te investeren in voetbalclub Standard.

4 reacties

 • Lange Wapper

  1 maand geleden
  de enige plaats waar die allemaal thuishoren is een cel. Moreau op de eerste rij. hopelijk gaat justitie tot op het bot, en plukken ze deze dievenbende kaal, mét een lange gevangenisstraf.
 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  Als alles eerlijk moest verlopen bij de allerrijksten. Dan waren ze 100% zeker allemaal niet zo rijk :) Die kunnen werken laten uitvoeren aan hun privé huizen , en de factuur word verhaald op het bedrijf. Maken gebruik om allerlei constructies op te zetten en kunnen belastingen ontwijken. Starten een nep bedrijf op in het oost blok , en het werkvolk word hier tewerk gesteld aan lagere lonen. Hun villa word gekocht op vernootschap en betalen 0 kosten ! Ga zo maar eventjes door. Hard werken loont?
 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  De politiek is de macht, heeft de macht om allerlei gedrochten te construeren die 1 gemeenschappelijk kenmerk hebben: de productie van geld, héél veel geld. Niet zomaar geld natuurlijk, altijd gemeenschapsgeld. Italie ligt al jaren aan de Noordzee. Even aanstippen voor de correcte progressieve naievelingen die het nog niet wisten.
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  En toch blijft voetbal alle gunsten verkrijgen vanuit de politieke wereld. Wat is daar aan de hand?
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Geld