Sander Loones.
Volledig scherm
Sander Loones. © BELGA

N-VA dringt aan op snel begrotingsconclaaf: “Negatieve cijfers doen duizelen”

Oppositiepartij N-VA vindt dat de federale regering het begrotingsconclaaf niet kan uitstellen tot na het reces midden september. “We hebben nood aan een regering die regeert en dus nu direct ingrijpt”, zegt Kamerlid Sander Loones.

 1. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen
  1

  Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

  Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.
 1. Heineken ziet verkoop met 10 procent stijgen in eerste semester

  Heineken ziet verkoop met 10 procent stijgen in eerste semester

  De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft de omzet in de eerste helft van dit jaar flink zien stijgen als gevolg van de versoepelingen van coronamaatregelen. Zo ging in veel landen de horeca weer open, al dan niet nog met beperkingen. Wel maakt Heineken zich zorgen om nieuwe coronabeperkingen, met name in Aziatische en Afrikaanse landen. Het bedrijf merkt ook dat de grondstofprijzen stijgen en dat zal vanaf de tweede jaarhelft gevolgen hebben.

Geld