CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (R) en minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) spreken de pers toe na het overleg.
Volledig scherm
CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (R) en minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) spreken de pers toe na het overleg. © BELGA

Mogelijk 1.900 ontslagen bij Proximus, verbijstering over communicatie én mogelijk gerechtelijke vervolging

In het ‘transformatieplan’ van Proximus zou sprake zijn van 1.900 ontslagen, maar ook van 1.250 aanwervingen. Dat zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vandaag na overleg tussen premier Charles Michel, de ministers van Werk en Telecom en de top van het telecombedrijf. Filip Tilleman, een specialist arbeidsrecht, verklaarde aanvankelijk dat Proximus mogelijk een inbreuk pleegt op de wet Renault, omdat het bedrijf niet eerst de vakbonden inlichtte over het plan. Maar dat klopt niet: volgens de FOD Werk is de wet niet van toepassing op Proximus, dat een autonoom overheidsbedrijf is. 

82 reacties

 • diane colman

  3 jaar geleden
  Ik denk dat ze niet gemakkelijk capabele jongeren zullen vinden in eigen land want daarvoor is ons onderwijs niet op voorzien.... vele studenten kiezen voor gemakkelijkere richtingen zoals psychologie, geschiedenis enz... maar als ze goed zijn in wiskunde zijn er betere richtingen maar ja voor de meesten lijkt het toch maar saai. Voor een goed beroep daar doe ik ook mijn hoedje voor af...
 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Ze verkopen alleen maar wat lucht. Hoeveel mensen zijn er in 2018 ontslagen ? Publiceer die cijfers eens !
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Men mag nog zoveel wetten maken als men wil om bedrijfssluiting te beletten, als men de economie niet rendabel kan maken gaat alles toch naar de vaantjes. Het probleem is het korte termijn denken van sommige politici en de vakbonden.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Peeters is als de domme kiekens bij om in de media te komen, met zijn zoals steeds ongelooflijke oplossingen . met andere woorden. Die mensen staan op straat, en weet weer van niks meer, of de schuld ligt zoals steeds bij iemand anders.
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  We leven in een technologische wereld en daarvoor heb je andere mensen nodig, met andere opleidingen en kennis. De ervaring, ervaring in dingen die niet meer bestaan. Dat is die beruchte ervaring van ouderen en dan tonen ze een filmpje waar iemand met een boormachine met de hand gaatjes boort!!!!! Mens technologie vervangt de mens of je dat nu wilt of niet en dat kan je niet stoppen.
 1. “Vrees voor verlies van 2.000 banen bij Proximus”, directie spreekt over "kostenoptimalisering”

  “Vrees voor verlies van 2.000 banen bij Proximus”, directie spreekt over "kostenop­ti­ma­li­se­ring”

  De socialistische vakbond ACOD vreest voor jobverlies bij Proximus door een besparingsplan dat de directie en raad van bestuur zouden willen doorvoeren. “We hebben in de wandelgangen opgevangen dat 2.000 van de 12.000 voltijdse banen geschrapt zouden kunnen worden, of een op de zes”, aldus vakbondsman Bart Neyens. Let wel, het gaat om geruchten. “We hebben nog geen kennis van zo’n beslissing, maar we willen met een persbericht wel al een schot voor de boeg lossen.” Bij ACV wordt verwonderd gereageerd. “We hebben nog geen signaal in die richting opgevangen.” De raad van bestuur van het telecombedrijf heeft vandaag het budget voor 2019 en de plannen voor de komende drie jaar goedgekeurd. Er is ook gesproken over “kostenoptimalisering”, zo laat het bedrijf weten, zonder meer details te geven.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.