Geldexperte Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens. © Getty Images, rv

Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plussers zijn goed voor kwart van onze economie”

We zien vergrijzing vaak als een zware kost voor de samenleving door de oplopende pensioen- en gezondheidsfactuur. Maar volgens onze geldexperte Véronique Goossens zijn ze net een erg belangrijke economische speler. “De zilveren economie is in België maar liefst 109 miljard euro waard en ze zal alleen nog maar aan belang winnen de komende jaren.” En dat is volgens Goossens iets waar we beter nu al rekening mee houden. 

10 reacties

 • walther truyens

  3 maanden geleden
  Vervolg Mich lee , er is begin jaren 80 ook nog eens de devaluatie , de centjes die je spaarde om te beginnen bouwen waren ineens 9% minder waard , drie index inleveringen  en een loonstop dan kwam de 3 % crisisbijdrage , solidariteitsafhouding op pensioenen , kinderopvang kon je volledig zelf betalen  vaderschap verlof 3 dagen  enz  en dat het bouwen ze duur is nu licht aan de normen van de regering en de jongeren die direct alles moeten hebben .
 • walther truyens

  3 maanden geleden
  Als we samen spannen kunnen we sterk zijn , we hebben al ophokplicht van begin maart , ja je kan je leven riskeren maar als je op intensieve beland heb je meer dan 33 % om te overlijden , en als je blijft leven dan is het met een blijvende invaliditeit  , die als je 65 bent niet zal vergoed worden  en ben je jonger dat je misschien je dik betaalde job niet meer kan doen  en je zal dan pas zien hoe goed onze soc zekerheid is , heeft je partner werk krijg je 40 % van je laatste loon met een max.
 • Tuur Schiepers

  3 maanden geleden
  Hoe kan de zilveren generatie nu de economie doen draaien als de pensioenen ondermaats zijn, juist genoeg om  te overleven!
 • François Defosse

  3 maanden geleden
  Gepensioneerden hebben hun hele leven betaald voor hun pensioen en kunnen daardoor geen last zijn voor de maatschappij. Het is de schuld van incompetente politiekers die dat geld verbrast hebben dat er nu problemen zijn.
 • Paul Verbeeck

  3 maanden geleden
  En dan zouden ze deze generatie willen als laatste gaan vaccineren , hopelijk reageren deze dan door hun portemonnee dicht te houden totdat ze gevaccineerd zijn en houden ze op met te stemmen voor de traditionele partijen .Mssn dat ze dan gaan beseffen wat ze te danken hebben aan de vorige generaties ipv ze te negeren en op te offeren , evenals met andere gevoelige groepen .
 1. Je studiejaren afkopen voor een hoger pensioen: hoe werkt het en is het een goed idee?
  PREMIUM

  Je studieja­ren afkopen voor een hoger pensioen: hoe werkt het en is het een goed idee?

  Heb jij hoger onderwijs gevolgd? Dan is de kans reëel dat je geen loopbaan van 45 jaar zal kunnen voorleggen als je met pensioen gaat. Dan heb je dus ook geen recht op een volledig pensioen. Er valt wel een mouw aan te passen: je kan ‘studiejaren afkopen’ en zo toch een volledig pensioen verwerven. Let wel op, want als je nog van het huidige, voordelige systeem wil profiteren, moet je je haasten: vanaf 1 december wordt het duurder. Onze financieel expert Paul D’Hoore verduidelijkt hoe de vork in de steel zit, hoe je zelf de berekening maakt voor jouw situatie en welke addertjes er onder het gras schuilen.
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

Geld