Wij kochten dezelfde 40 dranken in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Wij kochten dezelfde 40 dranken in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg. © Florian Van Eenoo Photo News

Moet je nog drank inslaan voor de feestdagen? In onze buurlanden doe je gouden zaken: “Tot 14 euro goedkoper, pér fles”

Nog geen wijn, bier en bubbels ingeslagen voor het eindejaar? Dan loont het om daarvoor de grens over te steken. Doorgaans zijn alle feestdranken - van aperitief tot degustief - er een pak goedkoper. Wij kochten in België en onze vier buurlanden dezelfde 40 dranken en de prijsverschillen doen duizelen. In onze buurlanden doe je werkelijk gouden zaken, zo kost een goede fles gin zo'n 12 euro minder in Nederland. Check hier welke dranken je best in onze buurlanden koopt.

98 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Sterke dranken zijn luxe producten en schadelijk voor de gezondheid. Net als tabak, sigaren, sigaretten, ... Dus onze regering heeft daar als ontrading zware taksen opgelegd. Op zich verantwoord en niks mis mee, wegens géén basisbehoeften. Wie wil roken en drinken kan dat, vrije keuze. Net zoals de goedkoopste weg vinden om iets aan te schaffen. Óók hier weer veel gezeur om niks.
 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Ik koop zo weinig mogelijk in een land dat ons sinds Dehaene, nog altijd elke maand besteelt.
 • Sonny Pollaere

  2 maanden geleden
  Die man van de foto heeft volgens mij wel genoeg drank de komende 5 jaar, zoniet een drankprobleem.
 • Franky Vansteelandt

  2 maanden geleden
  Het is mooi dat er mensen zijn doe de lokale handelaars willen beschermen. Die zouden echter beter eens aan de alarmbel trekken tegen de overdreven btw en accijnzen hier. Dat is de echte reden dat hun omzet daalt. Zolang het prijsverschil zo groot is kan je je winkel promoten tot je een ons weegt. Pas als het verschil de moeite niet meer loont zullen mensen niet zo gek zijn om nog twee uur te rijden.
 • Chris Ulrichts

  2 maanden geleden
  Het heeft allemaal te maken met een te gulzige staat. In bijna al onze omringende landen is het gewoon goedkoper. Een Mummelmann (kruidenlikeur) in de Aldi bij ons net geen 15 euro, in een Duitse Aldi 5,29 euro. En ga zo maar door.
 1. Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen
  2

  Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen

  De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.
 2. Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”
  PREMIUM

  Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”

  Een miljoen werknemers in ons land krijgen eind deze maand een pak meer nettoloon op hun rekening, met dank aan een indexering van liefst 11,08 procent. Voor een gemiddelde verdiener betekent dat een verhoging van ruim 200 euro. Hoe ga je slim om met dat mooie extra bedrag en welke valkuilen vermijd je best? “Je moet je financiële buffer ook mee indexeren”, zegt financieel expert Stijn Derynck.