De roep om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider.
Volledig scherm
De roep om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider. © BELGA

Modewinkels voeren druk op om solden uit te stellen: “Honderden faillissementen en duizenden ontslagen vermijden”

De roep om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider. Vrijdag zijn het bijna tachtig Belgische modespelers, van Bristol over JBC tot Ann Demeulemeester en Natan, die samen de overheid oproepen om op die vraag in te gaan en zo "honderden faillissementen en duizenden ontslagen te vermijden".

21 reacties

 • Loesje Vranken

  11 maanden geleden
  Inderdaad Georges, is ook normaal die gang van zaken. Echte soldegangers zullen nooit in het seizoen kopen want die vinden dat veel veel te duur.Die kopen in solden de oude brol want die hebben totaal geen benul of het maanden of jaren geleden in de winkel hing.De laatste nieuwe mode gaat niks af of 10 %
 • Dimitri Goeman

  11 maanden geleden
  Ik heb een online webshop en ben hier geen voorstander van. Als webshop in Belgie verlies je al heel veel klanten door sperperiode en nu willen ze ook nog eens de solden later maken. Alle buitenlandse webshops zullen in hun handen wrijven. N e t als de Belgische online shopper.
 • Georges Vande Velde

  11 maanden geleden
  Solden eindelijk afschaffen. Puur volksbedrog en diefstal. Oude brol en rommel of buitensporige maten. Om hun zolders en kelders op te ruimen, al het waardevolle word weggenomen uit de winkelruimtes om bij de volgende seizoensverkoop terug aan de volle prijs in hun rekken te leggen! Wie in solden geloofd is zeker niet de slimste ! Puur bedrog !!
 • Els Dhondt

  11 maanden geleden
  Dan kijken we wel rond op het internet of gaan shoppen bij debuten. Nu wij zelf zelf zo veel loonsverlies hebben gaan we echt niet de volle pot betalen. We zullen ook het strikt minimum kopen .
 • Wannes Van De Velde

  11 maanden geleden
  Solden is voor mensen die geen geld ,die zaken kopen die ze niet nodig hebben ,enkel om indruk te maken op derden, van wie ze niets moeten weten.
 1. E5 Mode vraagt bescherming tegen schuldeisers aan: 500 jobs in gevaar door coronacrisis

  E5 Mode vraagt bescher­ming tegen schuldei­sers aan: 500 jobs in gevaar door coronacri­sis

  E5 Mode vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. De modeketen verwijst naar de coronamaatregelen, "die enorm zwaar inhakken op de inkomsten". Dat meldt E5 Mode woensdag in een persbericht. Door de gedwongen sluiting van de winkels kijkt E5 mode nu al aan tegen een omzetverlies van 12 miljoen euro. “Ik vind dit bijzonder triest voor ons bedrijf en voor onze 500 medewerkers, maar ik zie geen alternatief. Dit scenario was geen deel van ons businessplan”, zegt CEO Frédéric Helderweirt.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Geld