De roep om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider.
Volledig scherm
De roep om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider. © BELGA

Modewinkels voeren druk op om solden uit te stellen: “Honderden faillissementen en duizenden ontslagen vermijden”

De roep om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider. Vrijdag zijn het bijna tachtig Belgische modespelers, van Bristol over JBC tot Ann Demeulemeester en Natan, die samen de overheid oproepen om op die vraag in te gaan en zo "honderden faillissementen en duizenden ontslagen te vermijden".

21 reacties

 • Loesje Vranken

  1 jaar geleden
  Inderdaad Georges, is ook normaal die gang van zaken. Echte soldegangers zullen nooit in het seizoen kopen want die vinden dat veel veel te duur.Die kopen in solden de oude brol want die hebben totaal geen benul of het maanden of jaren geleden in de winkel hing.De laatste nieuwe mode gaat niks af of 10 %
 • Dimitri Goeman

  1 jaar geleden
  Ik heb een online webshop en ben hier geen voorstander van. Als webshop in Belgie verlies je al heel veel klanten door sperperiode en nu willen ze ook nog eens de solden later maken. Alle buitenlandse webshops zullen in hun handen wrijven. N e t als de Belgische online shopper.
 • Georges Vande Velde

  1 jaar geleden
  Solden eindelijk afschaffen. Puur volksbedrog en diefstal. Oude brol en rommel of buitensporige maten. Om hun zolders en kelders op te ruimen, al het waardevolle word weggenomen uit de winkelruimtes om bij de volgende seizoensverkoop terug aan de volle prijs in hun rekken te leggen! Wie in solden geloofd is zeker niet de slimste ! Puur bedrog !!
 • Els Dhondt

  1 jaar geleden
  Dan kijken we wel rond op het internet of gaan shoppen bij debuten. Nu wij zelf zelf zo veel loonsverlies hebben gaan we echt niet de volle pot betalen. We zullen ook het strikt minimum kopen .
 • Wannes Van De Velde

  1 jaar geleden
  Solden is voor mensen die geen geld ,die zaken kopen die ze niet nodig hebben ,enkel om indruk te maken op derden, van wie ze niets moeten weten.
 1. Vlaamse subsidies aan bedrijven op hoogste peil ooit
  26

  Vlaamse subsidies aan bedrijven op hoogste peil ooit

  De Vlaamse overheid keerde in 2020 een recordbedrag van 402 miljoen subsidies aan bedrijven uit. Dat blijkt uit cijfers die in kaart zijn gebracht door Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld). Hij pleit ervoor de subsidies om te zetten naar een algemene lastenverlaging. Bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) wijst erop dat bedrijven die die steun krijgen aan voorwaarden moeten voldoen en dat ze die voorwaarden begin dit jaar nog verder verscherpt heeft.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bij welke winkels kan je nog terecht? Hier koop je Belgisch (zonder uit je kot te komen)
  PREMIUM

  Bij welke winkels kan je nog terecht? Hier koop je Belgisch (zonder uit je kot te komen)

  Even naar de winkel gaan, kunnen we door de coronamaatregelen helaas een tijdje niet meer doen. Alle winkels zijn gesloten. Wie zijn tuin onder handen wil nemen, een nieuw boek wil lezen of speelgoed voor de kinderen wil kopen kan gelukkig nog online terecht om te shoppen. Veel grote en minder grote Belgische shops halen het onderste uit de kan om klanten alsnog op een veilige manier te bedienen, bijvoorbeeld via thuislevering. Onder de hashtag #kooplokaal geven we jullie een overzicht van waar je vandaag nog steeds terecht kan om al je aankopen te doen én onze economie te steunen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

Geld