Archiefbeeld van de uitverkoop bij Brantano na het faillissement van moederbedrijf FNG.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de uitverkoop bij Brantano na het faillissement van moederbedrijf FNG. © Photo News

Modegroep FNG wil doorstart maken met nieuwe raad van bestuur

De raad van toezicht van de afgeslankte modegroep FNG roept de aandeelhouders van de vennootschap bijeen voor een gewone en een buitengewone algemene vergadering op 16 juni. Huidig voorzitter Roald Borré en CEO Paul Lembrechts zullen toelichting geven bij de gebeurtenissen sinds de afsluiting op 31 december 2019. Zij zullen ook het herstelplan van FNG toelichten.

2 reacties

 • Joske Vermeulen

  1 maand geleden
  Zeer eigenaardig. Na een faillissement mogen de bestuurders (ex-bestuurders) geen enkele handelsdaad meer stellen en geen enkele beslissing meer nemen. Als mijnheer Lembrechts "een doorstart" wil maken, dan zal dit met een nieuw bedrijf moeten zijn. De handelsnaam Brantano is nu trouwens van de curator. Ik hoop dat de curator voor die naam héél véél geld vraagt zodat alle schuldeisers toch een beetje van hun centen gaan zien.
 • Luc Deville

  1 maand geleden
  Het zal waarschijnlijk de beste oplossing zijn voor nieuwe bestuurders, voor de medewerkers, schuldeisers en belastingen is het twijfelachtig.
 1. Ruim 80 procent van werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld

  Ruim 80 procent van werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld

  Maar liefst 83 procent van de Belgische werkgevers ondervindt problemen bij het invullen van hun vacatures. Dat is een stijging met 24 procentpunten ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit de jobbarometer van ManpowerGroup. Volgens het HR-bedrijf was het tekort aan talent, dat zich in alle gewesten voordoet, in vijftien jaar nog nooit zo hoog. Daar tegenover staat dat met uitzondering van de horeca, de werkgevers in alle bevraagde sectoren verwachten dat er in het derde kwartaal nieuwe banen zullen bijkomen.

Geld