Minister Janet Yellen stond vandaag een senaatscommissie te woord.
Volledig scherm
Minister Janet Yellen stond vandaag een senaatscommissie te woord. © AFP

Minister van Financiën VS: “Bodem Amerikaanse schatkist in zicht”

De Amerikaanse overheid zit bijna aan haar schuldenplafond. Als het Congres de limiet voor federale leningen niet verhoogt, komt de overheid naar verwachting op 18 oktober zonder geld te zitten, waarschuwde de Amerikaanse minister van Financiën. “Het is onzeker of we na die datum aan alle verplichtingen van het land kunnen blijven voldoen”, aldus Janet Yellen.

16 reacties

 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Oorlogje spelen kost veel geld.
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Meer en meer landen en instellingen bedanken voor dollars en doen hun dollars van de hand, kopen grote goudvoorraad in. Dàt is hun probleem.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Voordat Biden resultaten heeft moet hij wel eerst de puinhoop van Trump opkuisen(muur enz.)
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Wat een optimistisch mens zeg. Bodem in zich is wel een boutade. Onder het gat in de bodem zit een put waar de aarde viermaal in kan. Heel analoog met België.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Het grote probleem is niet dat het geld is op. Het probleem is ze geven te veel geld uit. Om precies te zijn $10 miljoen elke 60 seconden ..
 1. Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”
  PREMIUM

  Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”

  Een miljoen werknemers in ons land krijgen eind deze maand een pak meer nettoloon op hun rekening, met dank aan een indexering van liefst 11,08 procent. Voor een gemiddelde verdiener betekent dat een verhoging van ruim 200 euro. Hoe ga je slim om met dat mooie extra bedrag en welke valkuilen vermijd je best? “Je moet je financiële buffer ook mee indexeren”, zegt financieel expert Stijn Derynck.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.