Minister van Begroting David Clarinval (MR)
Volledig scherm
Minister van Begroting David Clarinval (MR) © BELGA

Minister Clarinval vraagt verslag aan Monitoringcomité op basis van nieuwe en positievere begrotingscijfers

Minister van Begroting David Clarinval (MR) heeft het Monitoringcomité een nieuw rapport gevraagd over de impact van de nieuwe macro-economische ramingen op de begroting. Hij reageert daarmee op de economische begrotingscijfers, die vandaag zijn gepubliceerd: die rekenen op een hogere economische groei dan eerder verwacht.

 1. Jos D’Haese (PVDA) maakte opvallende entree in Vlaams Parlement: “Ik hou van mijn wedde enkel onkostenvergoeding over”
  PREMIUM

  Jos D’Haese (PVDA) maakte opvallende entree in Vlaams Parlement: “Ik hou van mijn wedde enkel onkosten­ver­goe­ding over”

  In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in regio Antwerpen. Jos D’Haese (27) miste als fractieleider van nieuwkomer PVDA zijn start niet in het Vlaams Parlement. Vrank en vrij ging hij de confrontatie aan met minister-president Jan Jambon (N-VA). “We zijn onszelf en dat valt daar erg op. We hebben al onze stempel kunnen drukken. Dat hoor ik van vriend én vijand.”
 2. Oppositie kritisch over meerjarenplan: “62 belasting- en prijsverhogingen”

  Oppositie kritisch over meerjaren­plan: “62 belasting en prijsverho­gin­gen”

  “Dit meerjarenplan doet schulden verdubbelen en de burger betalen”: oppositiepartij SAMEN ANDERS is geen fan van het meerjarenplan van de meerderheid tussen N-VA en CD&V. Volgens de partij telt het plan 62 belasting- en prijsverhogingen en werden meer dan twintig punten uit het bestuursakkoord niet opgenomen in het meerjarenplan. “Het verhaal van SAMEN ANDERS klopt niet”, countert de burgemeester.
 3. "Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies"

  "Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economi­sche subsidies"

  De Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies, subsidies die veelal naar bedrijven gaan. Dat blijkt uit de begrotingscijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Die daling hoeft volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) geen slechte zaak te zijn. "Bedrijven en ondernemers hebben vooral nood aan lagere lasten en minder regels, niet aan subsidies", aldus Vande Reyde.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

Geld