Minister van Begroting David Clarinval (MR)
Volledig scherm
Minister van Begroting David Clarinval (MR) © BELGA

Minister Clarinval vraagt verslag aan Monitoringcomité op basis van nieuwe en positievere begrotingscijfers

Minister van Begroting David Clarinval (MR) heeft het Monitoringcomité een nieuw rapport gevraagd over de impact van de nieuwe macro-economische ramingen op de begroting. Hij reageert daarmee op de economische begrotingscijfers, die vandaag zijn gepubliceerd: die rekenen op een hogere economische groei dan eerder verwacht.

 1. "Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies"

  "Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economi­sche subsidies"

  De Vlaamse overheid bespaart 73 miljoen op economische subsidies, subsidies die veelal naar bedrijven gaan. Dat blijkt uit de begrotingscijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Die daling hoeft volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) geen slechte zaak te zijn. "Bedrijven en ondernemers hebben vooral nood aan lagere lasten en minder regels, niet aan subsidies", aldus Vande Reyde.
 2. Hierop bespaart regering-Jambon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbijslag

  Hierop bespaart regering-Jam­bon: 1.440 ambtenaren minder, 107 miljoen minder kinderbij­slag

  De Vlaamse regering heeft het parlement na lang aandringen de begrotingsdocumenten bezorgd. Uit de cijfers blijkt dat de begroting volgend jaar voor 436 miljoen euro in het rood gaat. Nadien is er een begrotingsevenwicht en in 2024 tonen de cijfers een licht overschot van bijna 75 miljoen euro. De vrijgegeven cijfers geven ook een overzicht van de meer dan 2,2 miljard euro aan besparingen die de Vlaamse regering de komende jaren plant. Zo moet de Vlaamse overheid het binnenkort met 1.440 minder ambtenaren doen.
 3. Jos D’Haese (PVDA) maakte opvallende entree in Vlaams Parlement: “Ik hou van mijn wedde enkel onkostenvergoeding over”
  PREMIUM

  Jos D’Haese (PVDA) maakte opvallende entree in Vlaams Parlement: “Ik hou van mijn wedde enkel onkosten­ver­goe­ding over”

  In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in regio Antwerpen. Jos D’Haese (27) miste als fractieleider van nieuwkomer PVDA zijn start niet in het Vlaams Parlement. Vrank en vrij ging hij de confrontatie aan met minister-president Jan Jambon (N-VA). “We zijn onszelf en dat valt daar erg op. We hebben al onze stempel kunnen drukken. Dat hoor ik van vriend én vijand.”
 4. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.