Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Minder jobverlies door sneller economisch herstel

Door een gesmeerde vaccinatiecampagne zit de kans er dik in dat de Belgische economie weer eind dit jaar weer even hard draait als net voor de coronacrisis. Dat denkt de Nationale Bank, die in eerdere prognoses maar durfde verwachten dat we daar pas tegen midden 2023 zouden geraken.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Hoe realistisch is wereldwijde groepsimmuniteit? Kunnen we de hele wereld tegen eind volgend jaar voldoende vaccineren?
  PREMIUM

  Hoe realis­tisch is wereldwij­de groepsimmu­ni­teit? Kunnen we de hele wereld tegen eind volgend jaar voldoende vaccineren?

  Brits premier Boris Johnson maant de rijkste landen van de G7 aan om alles in het werk te stellen zodat tegen eind volgend jaar de hele wereld tegen Covid-19 is gevaccineerd. Een globale missie die maar liefst 15 miljard dosissen vereist. Hoe realistisch is dat en wat zijn de obstakels? “We gebruiken nu nog niet eens de helft van de capaciteit om vaccins te produceren. Dat moet omhoog.”

Geld