Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © rv/Vinted

Miljoen Belgen gebruiken Vinted-app: “Kledij doorverkopen is een miljardenbusiness”

Vinted, een app om kleren tweedehands te verkopen, heeft op korte tijd een plekje veroverd op een miljoen Belgische smartphones. "Een kledingstuk kan achtereenvolgens voor meerdere mensen waarde hebben", zegt de Nederlandse CEO Thomas Platenga. "Dit is een miljardenbusiness."

 1. Marie-Anne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemonnee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”
  PREMIUM

  Ma­rie-An­ne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemon­nee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”

  Dat je geld niet door ramen en deuren moet smijten, maar beter spaarzaam kunt zijn: dat is de belangrijkste financiële les die ‘paardenvleesicoon’ Marie-Anne De Nil (67) meekreeg van haar ouders. “Al is geld uitgeven nog beter. Voor jezelf én de economie.” Voor onze nieuwe rubriek ‘Centen en percenten’ legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. “Investeren in iets dat in waarde stijgt is één ding, maar je moet er natuurlijk nog van kunnen scheiden.”
 2. Horecakoppel Tom en Alison verliest de moed en de humor niet: “Maar het nieuws slaan we over. Als Van Ranst én Van Gucht zeggen dat we weer open mogen, zullen we het wel horen”
  PREMIUM

  Horecakop­pel Tom en Alison verliest de moed en de humor niet: “Maar het nieuws slaan we over. Als Van Ranst én Van Gucht zeggen dat we weer open mogen, zullen we het wel horen”

  Na 1 februari, zo zei de premier vrijdag. Als eersten in Europa als de cijfers blijven dalen, volgens biostatisticus Geert Molenberghs vandaag. Een nieuwe dag, een nieuwe prognose voor de horeca. Wat als je gezinsinkomen, je zaak, je levensdroom aan zo’n jojo bengelt? Tom en Alison van het Gentse restaurant Cochon De Luxe verliezen de moed en hun humor niet. “We zien ons spaargeld slinken en we kunnen niks doen. De vraag wanneer we weer open mogen, proberen we los te laten.”
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes
  Play

  Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes

Geld