De Chinese miljardair Jack Ma is ook de sterke man achter webwinkel en internetreus Alibaba.
Volledig scherm
De Chinese miljardair Jack Ma is ook de sterke man achter webwinkel en internetreus Alibaba. © AFP

Miljardair Jack Ma bood Chinese overheid belang aan in Ant Financial

Jack Ma heeft de Chinese autoriteiten een deel van zijn financiële dienstverlener Ant Financial aangeboden om de beursgang van dat bedrijf te redden. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het aanbod zou begin november zijn gedaan toen duidelijk werd dat China de beursgang van Ant mogelijk wilde stoppen.

2 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Voor die meneer rijk te maken moeten miljarden mensen als slaven leven.
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  Ik heb zo de indruk dat het economisch niet zo goed meer draait in China
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Zwartrijden kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelfsprekend geworden om niet meer te betalen”

  Zwartrij­den kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelf­spre­kend geworden om niet meer te betalen”

  De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat meer mensen zwartrijden bij De Lijn. Dat kost de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij tot 30 miljoen euro per jaar. De Lijn waarschuwt daarnaast voor aanhoudende structurele tekorten de komende jaren: de coronacrisis leidde tot minder inkomsten en meer uitgaven. “Financieel ziet het plaatje er niet rooskleurig uit”, aldus CEO Ann Schoubs.