De Chinese miljardair Jack Ma is ook de sterke man achter webwinkel en internetreus Alibaba.
Volledig scherm
De Chinese miljardair Jack Ma is ook de sterke man achter webwinkel en internetreus Alibaba. © AFP

Miljardair Jack Ma bood Chinese overheid belang aan in Ant Financial

Jack Ma heeft de Chinese autoriteiten een deel van zijn financiële dienstverlener Ant Financial aangeboden om de beursgang van dat bedrijf te redden. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het aanbod zou begin november zijn gedaan toen duidelijk werd dat China de beursgang van Ant mogelijk wilde stoppen.

2 reacties

 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Voor die meneer rijk te maken moeten miljarden mensen als slaven leven.
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  Ik heb zo de indruk dat het economisch niet zo goed meer draait in China
 1. Al 2.000 gezinnen doen aan energiedelen, maar sommige leveranciers rekenen daarvoor forse kosten aan
  PREMIUM
  45

  Al 2.000 gezinnen doen aan energiede­len, maar sommige leveran­ciers rekenen daarvoor forse kosten aan

  Wie aan ‘energiedelen’ wil doen met familie, buren of vrienden wordt bij sommige leveranciers geconfronteerd met bijkomende kosten. “Daardoor gaat het voordeel al snel verloren”, waarschuwt Vlaams minister Bart Somers (Open Vld). Regulator VREG laat weten dat het de tarieven rond energiedelen vanaf nu meeneemt in de V-test. Bij één leverancier loopt de jaarlijkse kost op tot 150 euro.
 2. Hoe zal bitcoin reageren op de renteverhogingen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”
  PREMIUM

  Hoe zal bitcoin reageren op de renteverho­gin­gen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”

  De koers van de voornaamste cryptomunt bitcoin steeg in januari met 40 procent. Of die stijging de komende dagen en weken zal aanhouden, hangt ook grotendeels af van de renteverhogingen die de centrale banken vandaag en morgen zullen aankondigen. Welke invloed hebben de beslissingen van de Amerikaanse en Europese centrale bank op de bitcoin? En wat mogen we de komende uren en dagen verwachten? Expert Gwen Busseniers van de Cryptoschool blikt vooruit.