Premier Charles Michel.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. © BELGA

Michel wil geen naakte ontslagen en vraagt dat Proximus zijn huiswerk opnieuw maakt

Premier Charles Michel heeft de top van Proximus gevraagd om zijn huiswerk opnieuw te doen. Dat zegt La Libre Belgique en is uit goede bron bevestigd. Proximus werkt aan een tranformatieplan waarbij tot 1.900 banen zouden kunnen verdwijnen. De regering wil naakte ontslagen vermijden. 

20 reacties

 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  In de eerste plaats moet een beursgenoteerd bedrijf winst maken voor zijn aandeelhouders. Dat is de taak van de CEO Als een bedrijf geen winst meer maakt gaat het failliet en dat kost ons nog veel meer. Dat Michel zicht maar met de zwaar verlieslatende NMBS gaat bemoeien. Het draait daar trouwens al vele jaren vierkant.
 • Carla Van Geel

  3 jaar geleden
  Herstructurering, een term die de laatste tijd te pas en onpas gebruikt wordt. Banken, bedrijven.. besparingen, voordelen om ontslagen te vermijden maar die toch plaats vinden.. Waar blijft de herstructurering van de werknemers, hun loon versus meer dan dubbel verhoogde uitgaven sinds ‘herstructurering’ het van het is.
 • Dominique Vandamme

  3 jaar geleden
  Dat zic h bezig houdt met lopende zaken of met bedenkelijke verdragen, daar nog aan toe, nioet dat Charlot daar schittert. Maar als je een openbaar bedrijf omschakelt tot een beursgenoteerd bedrijf, met het oog op winst dus, dan moet je de spelregels van de beursgenoteerde bedrijven respecteren. Misschien moet Charlot zelf zijn huiswerk eens goed bekijken?
 • Rania Desaegher

  3 jaar geleden
  Dit zal vooral een nieuw afvloeingsplan op vrijwillige basis worden, zoals reeds jaren het geval is bij Pxs. Een win-win situatie voor de oudere werknemers bij Pxs die zitten te wachten om te mogen gaan en voor het bedrijf dat zo specifieke profielen kan aanwerven. Die afvloeïngen worden trouwens volledig gefinancierd door Pxs zelf .
 • Luc De Clip

  3 jaar geleden
  Maandelijkse proximus factuur 104 a 114 euro voor internet telefoon en gsm, hoog tijd om bij concurrentie te gaan kijken.
 1. Mogelijk 1.900 ontslagen bij Proximus, verbijstering over communicatie én mogelijk gerechtelijke vervolging

  Mogelijk 1.900 ontslagen bij Proximus, verbijste­ring over communica­tie én mogelijk gerechte­lij­ke vervolging

  In het ‘transformatieplan’ van Proximus zou sprake zijn van 1.900 ontslagen, maar ook van 1.250 aanwervingen. Dat zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vandaag na overleg tussen premier Charles Michel, de ministers van Werk en Telecom en de top van het telecombedrijf. Filip Tilleman, een specialist arbeidsrecht, verklaarde aanvankelijk dat Proximus mogelijk een inbreuk pleegt op de wet Renault, omdat het bedrijf niet eerst de vakbonden inlichtte over het plan. Maar dat klopt niet: volgens de FOD Werk is de wet niet van toepassing op Proximus, dat een autonoom overheidsbedrijf is.

Geld