Leerlingen van Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) in de praktijkles.
Volledig scherm
Leerlingen van Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) in de praktijkles. © Jan D’Hondt

Meer inschrijvingen aan hotelscholen: "We hebben de waarde van cafés en restaurants herontdekt”

Er hebben zich dit schooljaar opnieuw meer leerlingen ingeschreven voor een horecaopleiding in het secundair onderwijs. Dat leert een rondvraag van Horeca Forma, de sectorale vormingsorganisatie.

7 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Hoe je het ook bekijkt, als je een papieren muts moet dragen op je werk, dat betekend gewoon ongeschoold personeel. Als je dit makkelijk rekensommetje niet kan oplossen, y = 3x + 4 dan behoor je ook bij deze groep. Een horeca medewerker in België verdient maar gemiddeld € 1.780 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.515 (laagste) tot € 2.050 (hoogste), wat is belabberd laag. Als je met je handen moet werken of met je hoofd, het verschil in salaris is altijd zéér groot.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  We hebben niet de waarde van horeca herontdekt. We zien enkel dat door hun huidige woekerprijzen er veel te verdienen valt. De mensen tegenwoordig willen enkel het "snel rijk principe" in de hand nemen.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Die zullen straks van een desillusie thuis komen want dit begint een luxe te worden die veel mensen in de toekomst niet meer zullen kunnen betalen.
 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  Als ze later maar meer dan een boterham verdienen ! (om zelf eens te gaan kijken hoe de concurrentie "werkt", de kassa en het personeel behandeld wordt (qua verloning))
 • Jan hertogs

  1 maand geleden
  Aan die woekerprijzen in de restaurants moet het wel interessant zijn.

Geld