Het GameStop-fenomeen viel in België nog mee. In Nederland was de hype een stuk groter met vijfmaal meer deelnemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het GameStop-fenomeen viel in België nog mee. In Nederland was de hype een stuk groter met vijfmaal meer deelnemers. © EPA

Meer dan 4.000 Belgen deden mee aan GameStop-gekte

Welgeteld 4.237 Belgen handelden tussen 1 december 2020 en 12 februari 2021 in aandelen van het Amerikaanse GameStop, toen de beursgekte rond het computerspelbedrijf zijn hoogtepunt bereikte. De beurswaakhond FSMA onderzocht wie vorig jaar allemaal op de Brusselse beurs investeerde. Dit zijn de opmerkelijkste cijfers.

3 reacties

 • steven borghs

  4 weken geleden
  De zogenoemde hedge funds zitten zwaar in de nesten. Ze hebben een massa aandelen geshort en zo lang de aandeelhouders niet verkopen staan ze met hun rug tegen de muur. Het Amerikaanse systeem is zo corrupt als kan zijn mr in deze saga zijn ze toch te ver gegaan. Vooruitzichten zijn iig goed vr de aandeelhouders want ondertussen is Gamestop zich helemaal aan het heruitvinden en dit zal een gezonde investering blijken
 • ronny cuypers

  1 maand geleden
  Natuurlijk moet dit onderzocht worden. In aandelen handelen is prima, maar met voorkennis of zo kan natuurlijk niet.
 • Bart Vanlandeghem

  1 maand geleden
  Waarom moet dit onderzocht worden?? Je koopt toch aandelen van wie en wanneer je wil?
 1. Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag komt Lieve Wuyts aan de beurt: na het plotse overlijden van haar vader besloot ze hun gezamenlijk levenswerk, - wijngaard Liemau -, verder te zetten met haar gezin. Elk jaar leveren de wijnranken die ze als klein meisje mee hielp aanplanten én volop floreren op de zuiderflanken van de Houwaartse berg een mooie oogst aan streekwijnen op. “We houden er geen cent aan over maar de wijngaard maakt ons echt gelukkig”, zegt Lieve.

Geld