Marktwaarde bitcoin naar ruim 1.000 miljard dollar
De totale marktwaarde van alle bitcoins is voor het eerst gestegen tot meer dan 1 biljoen dollar, ofwel duizend miljard dollar (zo’n 825 miljard euro). De bitcoin is al langere tijd bezig met een spectaculaire opmars, waarbij record op record wordt gestapeld.
Delen per e-mail
Vrijdag noteerde de koers van de bitcoin net onder de grens van 54.000 dollar. Sinds begin dit jaar is de marktwaarde van alle bitcoins samen al met ruim 415 miljard dollar toegenomen. Ter vergelijking: een marktwaarde van 1.000 miljard dollar is meer dan die van de meeste aandelen. Tesla bijvoorbeeld is “slechts” 700 miljard dollar waard, Apple daarentegen 2.000 miljard.
Ook andere cryptomunten zoals de ether bereiken recordniveaus, geholpen door de toenemende interesse van grote bedrijven en professionele beleggers in digitale valuta. Eerder deze maand maakte Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s, bekend dat het voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin had gekocht. Tesla zou de virtuele munt ook aanvaarden als betaalmiddel. Topman Elon Musk is een bekende aanhanger van cryptomunten en zijn uitlatingen op Twitter sturen de koers geregeld de hoogte in.
Bubbel
De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard. Eind 2017 bereikte ‘s werelds meest bekende cryptomunt al eens een piek van bijna 20.000 dollar. Maar toen spatte de ‘cryptobubbel’ uiteen en verloren de munten snel aan waarde. Begin vorig jaar stond de koers op 10.000 dollar, terwijl die nu ruimschoots is vervijfvoudigd. Analisten blijven waarschuwen voor een nieuwe zeepbel. Bovendien is de markt van cryptomunten niet gereguleerd, wat criminelen aantrekt.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Elon Musk: “Beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro’s”
Het is beter om bitcoins te hebben dan gebruikelijke valuta zoals dollars en euro’s. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd. Conventioneel geld wordt volgens hem altijd minder waard door inflatie “dus het zou stom zijn om niet verder te kijken”. -
Zoveel verdient een advocaat
-
1
Raad van State verwerpt vraag tot heropening wedkantoren
De Raad van State verwerpt het beroep tot schorsing van de sluiting van wedkantoren, casino's en speelautomatenhallen. Volgens de Raad is de maatregel niet in strijd met het beginsel van gelijkheid en vrijheid van ondernemen en kon de regering redelijkerwijs aannemen dat een heropening voor een heropflakkering van het coronavirus zou kunnen leiden. -
-
Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken
Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek. -
PREMIUM
Betalen we ons binnenkort blauw aan de benzinepomp? "Optimisme zal olieprijs doen stijgen, maar er zijn nog veel andere factoren die meespelen"
-
Energie
Dit zijn de grootste energieslurpers in uw huis
Een doorsnee Belgisch gezin betaalt jaarlijks meer dan 1.600 euro aan energie*. Wel 73,5 procent van onze verbruikte energie spenderen we aan de verwarming van onze woning. Enkel in Luxemburg ligt dat percentage nog hoger. Daartegenover staat dat we in verhouding weinig energie verbruiken om de woning te verkoelen en te koken. Mijnenergie.be ging na hoe u die kennis in uw voordeel omzet. -
PREMIUM
De cryptokoorts is in het land. Onze reporter investeerde 200 euro: dit zijn zijn bevindingen
De cryptomunt bitcoin bereikte vandaag de historische kaap van 50.000 dollar. De cryptokoorts is de afgelopen maanden enkel gestegen, en dat over de hele wereld. Nu bitcoin ‘to the moon’ gaat, hoe koop je eigenlijk zo’n cryptomunten? Zijn er gevaren en word je een instant-miljonair zoals velen denken? Onze reporter is sinds vorige week de trotse eigenaar van 0,0025 BTC (100 euro) en zocht het uit.
15 reacties
Johan Renier
Dirk Tuymans
sylvain kusters
Lucien Van Steenwinkel
Tim Vernieuwe