Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Makelaars van ERA, Dewaele en Hillewaere willen monopolie van notarissen doorbreken: “Kosten bij aankoop huis kunnen tot de helft goedkoper”

“Schaf het monopolie van de notaris af en de woningverkoop verloopt een stuk sneller en tot de helft goedkoper.” Dat vertellen de CEO’s van ERA, Dewaele en Hillewaere aan onze krant. Concreet zou de besparing op het ereloon en de administratiekosten in een vrije markt al gauw 2.500 euro bedragen. De notarissen spreken van een aanval op hun beroep. Ook Minister Van Quickenborne is het idee niet genegen.

65 reacties

 • Rafael Simons

  1 dag geleden
  Het zijn vooral de immokantoren die slapend rijk worden om weinig of niks te doen ... 3% commissiekosten op een appartement of woning , tel maar uit.
 • Tim Peeters

  1 week geleden
  De andere helft steken de makelaars wel in hun zak.
 • Eddy De Block

  1 week geleden
  uit ondervinding weten wij heeeeel goed dat er bij notarissen deugnieten bijzitten!
 • Eddy Jans

  1 week geleden
  Als koper of verkoper is de notaris je enige objectieve raadgever (een goede notaris zal deze rol zeker waarmaken) waarvan je de kosten op voorhand kent. Als koper wil je zo min mogelijk betalen, als verkoper wil je de hoogst mogelijke prijs bekomen , als makelaar wil je ook zoveel mogelijk uit de wacht slepen.
 • Willy Devroey

  1 week geleden
  Uit ondervinding weet ik dat de notaris de wet kent en mij dat behoedt heeft van een grote boete door grove misser door een makelaar.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op

Geld