Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Makelaars van ERA, Dewaele en Hillewaere willen monopolie van notarissen doorbreken: “Kosten bij aankoop huis kunnen tot de helft goedkoper”

“Schaf het monopolie van de notaris af en de woningverkoop verloopt een stuk sneller en tot de helft goedkoper.” Dat vertellen de CEO’s van ERA, Dewaele en Hillewaere aan onze krant. Concreet zou de besparing op het ereloon en de administratiekosten in een vrije markt al gauw 2.500 euro bedragen. De notarissen spreken van een aanval op hun beroep. Ook Minister Van Quickenborne is het idee niet genegen.

64 reacties

 • Tim Peeters

  6 dagen geleden
  De andere helft steken de makelaars wel in hun zak.
 • Eddy De Block

  6 dagen geleden
  uit ondervinding weten wij heeeeel goed dat er bij notarissen deugnieten bijzitten!
 • Eddy Jans

  6 dagen geleden
  Als koper of verkoper is de notaris je enige objectieve raadgever (een goede notaris zal deze rol zeker waarmaken) waarvan je de kosten op voorhand kent. Als koper wil je zo min mogelijk betalen, als verkoper wil je de hoogst mogelijke prijs bekomen , als makelaar wil je ook zoveel mogelijk uit de wacht slepen.
 • Willy Devroey

  6 dagen geleden
  Uit ondervinding weet ik dat de notaris de wet kent en mij dat behoedt heeft van een grote boete door grove misser door een makelaar.
 • lien vandera

  6 dagen geleden
  Wij hebben een makelaar genomen, gelukkig want zelf was het geen succes, Immoboost een klein kantoor, vroeg ook minder commissie. Van onze notaris zijn we ook tevreden maar dat kostte idd veel geld.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein

Geld