iStock
Volledig scherm
© iStock

Maatregelen om langdurig werklozen aan job te helpen blijken succesvol

N-VA wil zoveel mogelijk mensen met een leefloon en langdurig zieken aan de slag krijgen. De instrumenten die daarvoor op poten zijn gezet, de tijdelijke werkervaring voor leefloners en de specifieke trajecten voor langdurig zieken, zijn een succes. Zo waren er in 2017 3.933 arbeidsongeschikten ingeschakeld in een traject naar werk of ruim vier keer meer dan de 864 in 2012. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Werk Philippe Muyters.

6 reacties

 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  O u mag er zeker van zijn dat ze mensen weten te activeren en te viseren , iemand op 58 die ontslagen werd werd wekelijks gevorderd zich te melden zich aan te melden en cursussen te volgen de stress dat deze persoon ondervond was enorm de druk die men oplegde gigantisch ondertussen is deze persoon op rust gesteld want 45 jaar werken was bereikt en dit vind men normaal wanneer er 250.000 jongeren werkloos zouden zijn !! of is er een structureel probleem met deze groep ?
 • Roger Duyssens

  3 jaar geleden
  Ik zeg niet dat de maatregelen niet helpen maar schat dit niet hoger in dan het in feite is. Bij iedere conjunctuur verbetering zie je positieve cijfers. NVA wil zich weer profileren als de partij die alles oplost. Er is nog helemaal niets opgelost. Het aantal werklozen of langdurig zieken is nog altijd veel te hoog en bij de kleinste economische terugval staan we terug op het punt van waar we komen.
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Is dat zo ? Blijkbaar hebben ze hier in de omgeving nog niet veel (werk ?)zoekenden kunnen "bereiken". Ondanks het feit dat de "zoekenden" hier 7/7 voorbij "wandelen", met smartphone aan de slaap "gekleefd". Misschien "zoeken" ze andere "mogelijkheden".
 • jos De Decker

  3 jaar geleden
  Ze hebben gewoon de conjunctuur mee, dat is alles.
 • ann van der linden

  3 jaar geleden
  Het is vreemd, vlak voor de verkiezingen draait alles weer optimaal in dit land...
 1. Verkoop nieuwe wagens nog altijd kwart lager dan voor coronacrisis
  14

  Verkoop nieuwe wagens nog altijd kwart lager dan voor coronacri­sis

  De autoverkoop blijft slabakken. In de eerste vier maanden van dit jaar werden 156.429 nieuwe personenwagens ingeschreven in ons land. Dat zijn er weliswaar bijna 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar - toen de coronapandemie net was uitgebroken en de autoverkoop tijdelijk bijna stil werd gelegd- maar nog altijd 25,3 procent minder dan in de vier eerste maanden van 2019. Dat blijkt uit de statistieken van sectorfederatie Febiac.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Geld