iStock
Volledig scherm
© iStock

Maatregelen om langdurig werklozen aan job te helpen blijken succesvol

N-VA wil zoveel mogelijk mensen met een leefloon en langdurig zieken aan de slag krijgen. De instrumenten die daarvoor op poten zijn gezet, de tijdelijke werkervaring voor leefloners en de specifieke trajecten voor langdurig zieken, zijn een succes. Zo waren er in 2017 3.933 arbeidsongeschikten ingeschakeld in een traject naar werk of ruim vier keer meer dan de 864 in 2012. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Werk Philippe Muyters.

6 reacties

 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  O u mag er zeker van zijn dat ze mensen weten te activeren en te viseren , iemand op 58 die ontslagen werd werd wekelijks gevorderd zich te melden zich aan te melden en cursussen te volgen de stress dat deze persoon ondervond was enorm de druk die men oplegde gigantisch ondertussen is deze persoon op rust gesteld want 45 jaar werken was bereikt en dit vind men normaal wanneer er 250.000 jongeren werkloos zouden zijn !! of is er een structureel probleem met deze groep ?
 • Roger Duyssens

  4 jaar geleden
  Ik zeg niet dat de maatregelen niet helpen maar schat dit niet hoger in dan het in feite is. Bij iedere conjunctuur verbetering zie je positieve cijfers. NVA wil zich weer profileren als de partij die alles oplost. Er is nog helemaal niets opgelost. Het aantal werklozen of langdurig zieken is nog altijd veel te hoog en bij de kleinste economische terugval staan we terug op het punt van waar we komen.
 • Fredien Vandervekens

  4 jaar geleden
  Is dat zo ? Blijkbaar hebben ze hier in de omgeving nog niet veel (werk ?)zoekenden kunnen "bereiken". Ondanks het feit dat de "zoekenden" hier 7/7 voorbij "wandelen", met smartphone aan de slaap "gekleefd". Misschien "zoeken" ze andere "mogelijkheden".
 • jos De Decker

  4 jaar geleden
  Ze hebben gewoon de conjunctuur mee, dat is alles.
 • ann van der linden

  4 jaar geleden
  Het is vreemd, vlak voor de verkiezingen draait alles weer optimaal in dit land...
 1. Iedereen verplicht aan de slag tot 67? "Nee, echt niet." Maar iedereen twee jaar langer laten werken en liefst meer? "Ah, ça, oui"
  PREMIUM

  Iedereen verplicht aan de slag tot 67? "Nee, echt niet." Maar iedereen twee jaar langer laten werken en liefst meer? "Ah, ça, oui"

  Nee, Daniel Bacquelaine (65) is niet de beul die u morgen tot 67 zal doen werken als uw rug al jaren pijn doet en de burn-out op de loer ligt. Zo ziét hij er niet uit, de bedaarde Franstalige liberaal, en zo dénkt hij ook niet als minister van Pensioenen. "Iedereen verplicht aan de slag tot 67? Nee, echt niet." Maar iedereen twee jaar langer laten werken en liefst meer? "Ah, ça, oui."