Volledig scherm
© Shutterstock

Loonsverhoging van 0,4 procent te schamel: vakbonden voeren donderdag opnieuw actie

De vakbonden plannen donderdag opnieuw acties om de druk op de lopende loononderhandelingen op te voeren. Op 12 februari waren er al acties in bedrijven. Net als toen worden geen grote stakingen verwacht.

19 reacties

 • Thomas Magontier

  5 dagen geleden
  Het is nu het moment niet om de kosten bij bedrijven nog te verhogen. Doe dit als de economie herstellende is. Heel wat bedrijven staan op de rand van het bankroet momenteel. Als de Corona ondersteuning stopt, volgt een bloedbad.
 • Walter Wouters

  7 dagen geleden
  Het gaat hier ook over mensen die ook nog 24-uren diensten draaien; het ongemak en de verstoring van het bioritme veroorzaken; bi^j defensie werd dit nooit vergoedt...
 • Feline Noé

  1 week geleden
  0.4? Doet me denken aan die reclame van de lijn, "hier, nen euro". Waar je niet eens op een lijnbus mee kan ironisch genoeg..
 • Tobias Renders

  1 week geleden
  Er moet juist een loonsverlaging doorgevoerd worden. Plus de bijhorende belastingsverlaging. Wat nut heeft de overheid nu?
 • Patrick Kelchtermans

  1 week geleden
  @Marc Vleugels: natuurlijk mag een directeur meer verdienen. Studeren, hard werken, risico's nemen, … je gaat niemand vinden die erop tegen is dat dat wordt beloond. Daar gaat de discussie dus ook niet over. De verhoudingen zitten scheef. Het geld dat bedrijven kregen om banen te scheppen, is integraal uitgekeerd als bonussen en dividenten. Bij managers, politici en CEO's stijgen de lonen exponentieel, bij het gewone werkvolk stijgt alleen de werkdruk. Dat krijg je toch niet meer uitgelegd?
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

Geld