Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © Photo News

Loonoverleg mislukt, bal nu in kamp van de regering (dik tegen haar zin)

Het overleg tussen vakbonden en werkgevers over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de privésector voor de komende twee jaar, is mislukt. Dat melden de werkgevers. "De onderhandelingen zijn stopgezet zonder resultaat", klinkt het in een mededeling.

15 reacties

 • Ramon Simon

  2 maanden geleden
  Als het economisch goed ging kregen we een indexsprong. Onlangs nog over de huizenmarkt, het is enkel nog voor hoger opgeleiden die van thuis geld krijgen, arbeiders zullen op 10 vierkante meter opeengestapeld worden. Vorige regering heeft vennootschapsbelasting verlaagt, en we krijgen enkel meer ontslagen. en kan ook meer werkzekerheid bekomen, minder flexibiliteit ipv opslag.
 • Scheele Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Alles wat een mens nodig heeft in het leven is ferm duurder geworden maar de lonen kunnen niet omhoog ? Meer loon voor werknemers maakt dat die ook meer kunnen kopen. Je krijgt dus automatisch een betere consumptie en een betere economie. Met die 10% goedbetaalden hou je geen economie recht ! Beter 90% die een hoger loon overhoud en deze ook consumeren dan een rijke die alleen dingen koopt die moeten opbrengen. Werkdruk steeds de hoogte in en meer winst , maar geen opslag. Zijn dan zieken lol
 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Een euro meer of minder, is niet waar werknemers van wakker liggen. Arbeidscontracten van onbepaalde duur zijn een gouden kooi, waarin zowel WN als WG aan elkaar geketend zijn. Versoepel de contracten met een simpele ingreep: wijzig 'onbepaald' in 'bepaald': zoals in bepaalde duur = met einddatum/vervaldatum. En maak ze verlengbaar, zoals gewenst en in onderling overleg door WN en WG samen. (Een beetje zoals contracten in de voetbalwereld, enkel de sommen zijn enigszins anders).
 • Hilde Peeters

  2 maanden geleden
  ik denk dat de meeste al blij zijn dat ze werk hebben en nu kunnen werken. Krijg ik geen opslag is het zo wat ze daarmee moeten uitgeven zal elders bespaard worden (minder personeel,bv)
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Waarom de vakbonden dat mee moeten bepalen, Sven Kerstens. Dat is ons systeem van sociaal overleg zoals het al tientallen jaren bestaat, inbegrepen bij ons indexmechanisme voor de lonen. En dat zorgt voor een stabieler sociaal klimaat. In landen waar dat niet bestaat wordt er gewoon veel harder en veel langer gestaakt om zijn deel van de groei te krijgen. In Duitsland is het niet ongewoon dat stakingen van 5% tot 10% loonopslag opleveren.
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro

Geld