Commissaris Vera Jourová.
Volledig scherm
Commissaris Vera Jourová. © EPA

Loonkloof tussen man en vrouw daalt te traag: “Aan dit tempo is het misschien nog eeuwen wachten op gelijke salarissen”

Volgens de meest recente cijfers van Eurostat is de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de 27 landen van de Europese Unie licht gedaald in de afgelopen jaren, tot 14,1 procent in 2018. Dat meldt de Europese Commissie. "Aan het huidige tempo hebben we nog decennia of zelfs eeuwen nodig om tot gelijke salarissen te komen”, benadrukken commissarissen Vera Jourová, Nicolas Schmit en Helena Dalli in een gezamenlijke mededeling. "Dat is onaanvaardbaar."

17 reacties

 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Vooral stoppen met die waanzinnige wedden te betalen die alles  veel te duur maakt en meer en meer mensen in de  armoede en afgrond duwen.Als je hier leest tijdens de corona  dat er zijn die van 6000€ naar 3800€ vallen en lef hebben nog te klagen is dit er wel dik over.Ergste dat deze categorie alle mogelijke achterpoorten gebruiken van hun bruto ook netto te maken met aftrekposten,loonwagens of wagens op bedrijf dat infeite pure luxe is betaald door andere.
 • Glenn Van de Brempt

  2 maanden geleden
  "Dat gaat over alle betaalde jobs en dus niet over het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen in dezelfde functie of met dezelfde werkdruk. De vergelijking op uurbasis houdt geen rekening met het feit dat meer vrouwen halftijds werken." Men schrijft hier zelf waarom de loonkloof niet klopt. Mannen en vrouwen kiezen voor andere soorten jobs. De functie en werkdruk ZIJN WEL dingen waar je rekening mee moet houden. Ongelijke betaling voor dezelfde job IS AL ILLEGAAL IN BELGIE.
 • Pascal Siongers

  2 maanden geleden
  We zijn en blijven een apenlandje opweg naar een dictatuur. Schrikbewind en politiestaat daar bevinden we ons nu al in. Kwestie van tijd dat ze andersgezinde gaan executeren. Ik hou mijn hart al vast.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Waarom vinden advocaten dan dat ze tot 200€/u moeten verdienen? En een arbeider 12€? Of ben ik nu zo naïef dat dit geen discriminatie? En kom niet af dat hij er langer voor gestudeerd heeft. Sommigen hebben ook gestudeerd met belastingsgeld, een arbeider heeft op zijn beurt al vele jaren eerder bijgedragen aan het belastingsysteem voor die zogezegde studerende advocaat/dokter/professor enz die op dat moment een studiebeurs kreeg van belastingsgeld? 
 • Danny Pannekoecke

  2 maanden geleden
  Dus waarom zou ik als zaakvoerder een man aannemen als vrouwen voor hetzelfde werk minder kosten? Klopt toch niet? Waar is het logisch verstand gebleven?
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt

Geld