Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Loon van 450.000 bedienden stijgt met 0,8 procent

Meer dan 450.000 bedienden die deel uitmaken van paritair comité 200 -de grootste groep bedienden in ons land- zullen hun loon begin volgend jaar met 0,8 procent zien stijgen. Dat berekende HR-bedrijf Acerta, op basis van voorlopige gegevens. Het gaat om de jaarlijkse indexering, waarbij de lonen aangepast worden aan de levensduurte.

37 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  PC 201 is voor de zelfstandige kleinhandel. Inderdaad zo wat de slechtste die je kan hebben. Maar daar vallen niet de meeste bedienden onder. Wel nog grote bedrijven geweten die er in slaagden hun personeel te laten werken onder de voorwaarden van dat PC. Omdat dat het goedkoopste was met de slechtste voorwaarden voor de werknemers.
 • Peter Schelfhout

  1 jaar geleden
  MIJN loon als zelfstandige staat al 10 jaar stil en ik zou het zelf nog moeten verlagen omdat ik steeds minder klanten heb. Logisch ook, ze hebben geen centen meer. De belastingen stijgen op alles en als het geld op is kunnen ze het bij mij ook niet uitgeven. Net gehoord dat het vandaag in de hele gemeente stil is... bijna geen klanten in geen enkele winkel. Zegt dit niet genoeg?
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Ach ja, bij "bedienden" kost dat lang niet zoveel woorden en zuchten dan bij "arbeiders" nietwaar...gelukkig hebben ze hier nog altijd dat onwaardige twee statuten systeem, enig in de wereld en in z'n discriminatie...en daar mag zeker "niet" aan geraakt worden. Het blijft een pure nationale schande...één waar België écht top in is!!!
 • Mia Verhulst

  1 jaar geleden
  En de poetshulpen moeten morgen staken om hun 1,1% nog te krijgen...
 • Alec Verbruggen

  1 jaar geleden
  nee de levensduurte stijgt niet voor iedereen. Rijk gespuis, roofondernemers steelzelfstandigen hun levensduurte daalt !
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

Geld