"Het moet nu over inhoudelijke oplossingen gaan. Indien nodig met een doorstartregering", aldus gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans bij de voorstelling van de conjunctuurenquête.
Volledig scherm
"Het moet nu over inhoudelijke oplossingen gaan. Indien nodig met een doorstartregering", aldus gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans bij de voorstelling van de conjunctuurenquête. © Photo News

"Liever doorstartregering dan nog jaar zonder regering”: VBO waarschuwt voor ‘economische storm’

Er is een economische storm op komst. De bedrijven uit de privésector zijn het meest pessimistisch gestemd in vijf jaar, en dat dreigt gevolgen te hebben voor hun rendabiliteit en de werkgelegenheid. We kunnen daarom niet nog eens een jaar verloren laten gaan met strategische politieke spelletjes die de vorming van een nieuwe federale regering verhinderen. Dat was de boodschap van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). 

20 reacties

 • vanfleteren diederik

  1 jaar geleden
  Economische storm, klimaatstorm, migratiestorm,... Ieder zijn apocalyps? Met of zonder regering, maakt dat eigenlijk wel een verschil?
 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Juist er komt een economische neergang, maar dat is nu eenmaal zo waar het wafelijzer politiek altijd hoogtij heeft gevierd? En het nog bestaat want de PS wil nog een extraatje van 5 miljard om het waalse project van sociale tegemoet koming en vergoedingen blijvend te spijzen.SVP we het zwitser model van staats bestuur aannemen in hun minister raad is het een mic mac van partij kleuren die de afgevaardigden zijn van de gewest verkozenen, hun totaal parlements leden is ook beperkt tot 210.
 • didier Denev

  1 jaar geleden
  Schrik voor nieuwe verkiezingen zal paars groen activeren met een belastingstsunami tot gevolg
 • Frank Van den Bulck

  1 jaar geleden
  Ze zouden met hun tengels van de pensioenen moeten afblijven. 45 jaar afgedragen, op pensioen, en dan daar nog voorheffing op betalen en op het eind van ''t jaar nog eens een lastebrief van méér dan € 300 wààr zijn onze centen naartoe ? Juist, in hun eigen zakken !!!
 • Kris Delen

  1 jaar geleden
  Denkt die nu echt dat de PS van zijn uitspraken wakker ligt? Bedrijfsbelasting fel omhoog om de PS eisen te bevredigen, daar kan hij zeker van zijn. Het VBO gaat er nog spijt van krijgen.
 1. Opnemen zorgverloven blijft grotendeels vrouwenzaak: “Belgisch verlofsysteem moet herzien worden”

  Opnemen zorgverlo­ven blijft groten­deels vrouwen­zaak: “Belgisch verlofsys­teem moet herzien worden”

  Monica De Jonghe, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), pleit naar aanleiding van Nationale Vrouwendag voor een algemene herziening van het Belgische verlofsysteem. Het opnemen van zorgverloven blijft immers nog steeds grotendeels een vrouwenzaak. "Zo komen we tot meer gelijkwaardigheid in de verdeling van de zorgtaken binnen het gezin. Het keukenaanrecht is geen exclusief vrouwenrecht."
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

Geld