Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Lenka kocht op haar 23ste al een huis en moet nu erg spaarzaam leven: “Mijn ouders zeiden altijd dat huren weggesmeten geld is”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Lenka Van Hemelryck (23) is opgevoed met het idee dat je altijd moet sparen, een boodschap die haar heel goed van pas komt nu ze als jonge vrouw in haar eentje een huis heeft gekocht. “Zelfs als ik drie euro uitgeef in het Kruidvat, schrijf ik dat op in een boekje om mijn uitgaven bij te houden.” Ze vertelt openhartig hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.

 1. Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetsproducten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetspro­duc­ten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Joris Jansen (29). Hij gaf zijn job op voor zijn passie en stopte zijn spaarcenten in een eigen bedrijf van reinigingsproducten op basis van probiotica. “Ik hoop mezelf straks een basisloon van 1.500 euro uit te keren, maar dat gaat momenteel nog niet. Met wat er overblijft van mijn spaargeld, zo’n 30.000 euro, kan ik in het slechtste geval nog enkele jaren verder.” Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 2. Mag je zomaar met je bankrekening in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze “zeer dure vorm van lenen”
  PREMIUM

  Mag je zomaar met je bankreke­ning in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze “zeer dure vorm van lenen”

  Ga jij wel eens onder nul op je rekening? Je bent geen uitzondering. Alle Belgen samen hebben 18,7 miljoen zichtrekeningen. Bij een steekproef bleken 1,2 miljoen rekeningen in het rood te staan. Dat is dus 6,4% van alle rekeningen. Banken staan het toe, maar niet altijd en zeker niet onbeperkt. Bovendien kan het je aardig wat kosten, waarschuwt onze financieel expert Paul D’Hoore.
 3. De 10 ultieme tips van promojagers: zo bespaar je volgend jaar meer in supermarkt en bij (online) shoppen
  PREMIUM

  De 10 ultieme tips van promoja­gers: zo bespaar je volgend jaar meer in supermarkt en bij (online) shoppen

  Niemand betaalt graag meer dan nodig en dat zal in het nieuwe jaar niet anders zijn. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België - waar intussen ruim 260.000 leden de strafste acties met elkaar delen - onthult hoe je in 2021 meer kan besparen en de interessantste koopjes kan doen. Zowel in de supermarkt als bij het (online) shoppen. Dit zijn zijn tien gouden tips.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

Geld