ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Lege rekken dreigen in supermarkten door prijzenoorlog

Merken en supermarken sluiten straks weer hun jaarlijkse prijsdeals, maar het worden “de lastigste onderhandelingen ooit”, zegt retailexpert Silvie Vanhout (Gondola Academy). De crisis, weet u wel. “Alles wordt duurder. De cacao, de melk, maar net zo goed het glas van de chocopot en het karton waarin alle potten verpakt zitten.” Maar wat zal dat voor u betekenen?

76 reacties

 • maria lucia vandenborre

  2 maanden geleden
  Er zullen altijd lege rekken zijn in de supermarkt. Er zijn teveel supermarkten. Een weekje zonder choco ( is ook niet zo gezond) overleefd iedereen. Ze zeggen dat er tekort is, maar is alleen om de prijzen te verhogen. Afblijven zou ik zeggen.
 • gust van langenhove

  2 maanden geleden
  Mensen moeten kiezen voedsel of groen er zal niks meer zijn van eigen groenten en melk van koeien die geen weide meer zien de regering moet nu keuze maken .
 • Christiaan Van Damme

  2 maanden geleden
  Wat doet de burger er aan ? Die ondergaat alles
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Bert Vandamme, Btw op voeding is hier maar 6% tenzij op luxeprodukten als kreeft en kaviaar. Ik heb de prijzen eens vergeleken tussen Jumbo Nederland en Colruyt hier, ik kom goedkoper uit bij Colruyt, enkele produkten waren in Nederland goedkoper, maar voor het verschil kan ik echt niet tot daar rijden. Duitsland idem dito.
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  Ze moesten er allemaal mee blijven liggen! Trouwens die prijsstijgingen zijn nog maar een begin. De droogte zal doorgerekend worden wegens slechte oogst en de waterfactuur van 20% extra waarbij producenten die rekening doorrekenen aan de consument. Unicum van geïndexeerde lonen dat wel, maar dit dekt de algehele duurdere prijzen absoluut niet! Collectief armen worden dat doen we dan weer wel. En de ene crisis volgt wel de andere op daar zorgt men wel voor.
 1. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  33

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.