Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”

Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.

18 reacties

 • Lucas Janssen

  1 maand geleden
  Ziet U België zich al afsluiten van heel de wereld zoals Australië en Niew-Zeeland? Ik vrees dat de Belgen het niet zouden overleefd hebben. Men moet realistisch blijven en eens een wereldbol bekijken. Als het een kleine is kunt U bliijven zoeken!
 • Tony Pauwels

  1 maand geleden
  Met een mierennest zoals de mensheid deze planeet infesteert, heb je geen schijn van een kans om een virus op één enkele locatie in te dammen. Er moet en er zal immers massaal gereisd worden!
 • Peter Schelfhout

  1 maand geleden
  Yana Rutte, de nagel op de kop. Maar ik denk dat je tegenwoordig ook al niet meer mag beweren dat stoffen zoals PFOS schadelijk zijn... je mocht maar eens op de tenen trappen van een rijke die vriendjes is met iemand die zelf in de politiek & in de zaak zit... :p
 • Yana Rutte

  1 maand geleden
  En nog beter deden landen als Zweden het... met nauwelijks beperking van vrijheden en toch de helft doden dan hier. Maar die geloven dat de immuniteit van gezonde mensen zo'n virusje wel de baas kan. En misschien is 'gezond' wel het sleutelwoord... ze vergiftigen hun bevolking niet jarenlang met PFOS en fijn stof.
 • Hans Mannaerts

  1 maand geleden
  Uitroeien van het virus, ik wil het hen zien doen in de EU. Heel de EU 6 tot 12 weken op slot. Niemand komt zijn huis uit tenzij absoluut noodzakelijk... Ik denk dat we een burgeroorlog op ons hand zouden hebben als je dat hier probeerde te doen.
 1. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 12- tot 17-jarige - die dat wil volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.
 2. Tot 2,5 miljard euro waard: Waalse software-aanbieder Odoo wordt Belgiës waardevolste private techbedrijf

  Tot 2,5 miljard euro waard: Waalse software-aanbieder Odoo wordt Belgiës waardevol­ste private techbe­drijf

  Investeringsmaatschappij Summit Partners investeert 180 miljoen euro om haar positie te versterken in het kapitaal van Odoo, een Waals bedrijf gespecialiseerd in open source software voor bedrijfsbeheer. Dat heeft Odoo zelf gemeld. Volgens De Tijd en L’Echo wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar), wat van Odoo Belgiës waardevolste private techbedrijf maakt.
 3. Frans gerecht voert onderzoek naar moederbedrijf Fnac en Vanden Borre wegens witwassen

  Frans gerecht voert onderzoek naar moederbe­drijf Fnac en Vanden Borre wegens witwassen

  Fnac Darty, de elektronicagroep bij ons bekend met winkelketens Fnac en Vanden Borre is in Frankrijk onderwerp van een gerechtelijk onderzoek wegens witwassen en bendevorming. Dat bracht de Franse nieuwssite Mediapart aan het licht. Sinds 2014 zou het bedrijf in enkele Franse vestigingen minstens anderhalf miljoen euro illegale cashtransacties hebben ontvangen. Op 3 juni voerde het gerecht vijf huiszoekingen uit.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. “Verplichte vaccinatie op de werkvloer in België voorlopig onmogelijk”

  “Verplichte vaccinatie op de werkvloer in België voorlopig onmogelijk”

  Google en Facebook zullen hun werknemers enkel nog toelaten op de werkvloer als ze gevaccineerd zijn. Hr-dienstengroep Liantis benadrukt dat zulke praktijken in ons land voorlopig onmogelijk zijn. “Wanneer de overheid dit niet verplicht, blijft elke werknemer vrij om te kiezen of hij of zij zich laat vaccineren. De werkgever kan de toegang dus ook niet ontzeggen”, licht juridisch expert Matthias Debruyckere toe.

Geld