Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”

Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.

18 reacties

 • Lucas Janssen

  1 jaar geleden
  Ziet U België zich al afsluiten van heel de wereld zoals Australië en Niew-Zeeland? Ik vrees dat de Belgen het niet zouden overleefd hebben. Men moet realistisch blijven en eens een wereldbol bekijken. Als het een kleine is kunt U bliijven zoeken!
 • Tony Pauwels

  1 jaar geleden
  Met een mierennest zoals de mensheid deze planeet infesteert, heb je geen schijn van een kans om een virus op één enkele locatie in te dammen. Er moet en er zal immers massaal gereisd worden!
 • Peter Schelfhout

  1 jaar geleden
  Yana Rutte, de nagel op de kop. Maar ik denk dat je tegenwoordig ook al niet meer mag beweren dat stoffen zoals PFOS schadelijk zijn... je mocht maar eens op de tenen trappen van een rijke die vriendjes is met iemand die zelf in de politiek & in de zaak zit... :p
 • Yana Rutte

  1 jaar geleden
  En nog beter deden landen als Zweden het... met nauwelijks beperking van vrijheden en toch de helft doden dan hier. Maar die geloven dat de immuniteit van gezonde mensen zo'n virusje wel de baas kan. En misschien is 'gezond' wel het sleutelwoord... ze vergiftigen hun bevolking niet jarenlang met PFOS en fijn stof.
 • Hans Mannaerts

  1 jaar geleden
  Uitroeien van het virus, ik wil het hen zien doen in de EU. Heel de EU 6 tot 12 weken op slot. Niemand komt zijn huis uit tenzij absoluut noodzakelijk... Ik denk dat we een burgeroorlog op ons hand zouden hebben als je dat hier probeerde te doen.
 1. Geneesmiddelenkoeriers parkeren zich uit protest aan kabinet Vandenbroucke: “We gaan richting een faillissement”

  Geneesmid­de­len­koe­riers parkeren zich uit protest aan kabinet Vandenbrou­c­ke: “We gaan richting een faillisse­ment”

  Enkele tientallen geneesmiddelenkoeriers hebben zich donderdag omstreeks 11 uur uit protest aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op de Wetstraat in Brussel geparkeerd. De verdelers van geneesmiddelen Febelco, PharmaBelgium-Belmedis en Cerp klagen aan dat ze verlieslatend zijn doordat hun kosten stijgen, terwijl de wettelijk vastgelegde marge niet mee evolueert.
 2. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.