Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Laagste aantal werkzoekenden sinds begin van coronacrisis

Het aantal werkzoekenden is in maart gezakt naar het laagste peil sinds het begin van de coronacrisis, meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Er zijn nu 183.207 mensen op zoek naar een job. Dat is 3,2% minder dan een maand eerder. "Er zijn minder werkzoekenden dan in mei en juni, maanden waarin we traditioneel heel lage cijfers halen", reageert arbeidseconoom Stijn Baert (UGent).

16 reacties

 • Karima Bouyaghroumni

  2 weken geleden
  de cijfers kloppen langs geen kanten deze covid 19 pandemie duwt nog meer mensen in financiele miserie er zullen nog meer werklozen bij komen als nog meer kleine bedrijven de deuren sluiten vooral in de horeca en contact beroepen nu werk zoeken is gekken werk mevr crevits die vanop haar ivore toren goed betaalde job heeft die gaat spreken ga is werken in horeca en je heb een eigen zaak nu dan zou je anders gaan piepen dus zwijgen je kent er niks van mevr crevists allen de mensen blaasjes wijs
 • Pat Debal

  3 weken geleden
  Ze zegt niet hoeveel er geschorst zijn
 • Patrick Kelchtermans

  3 weken geleden
  Wacht tot de regeling van tijdelijke werkloosheid stopt en de vele zwaar getroffenen de balans van hun kapotgemaakte zaak moeten opmaken. De ontslaggolf moet nog komen, mevr. Crevits, de cijfers zullen veel sneller stijgen dan om het even welke coronagrafiek. Hopelijk wordt er dan nog even gezwind met miljoenen gesmeten, zoniet zullen er nog veel mensen in de diepe miserie terechtkomen. Wie denkt dan enkel een coronabesmetting ellende kan veroorzaken, zit er helaas heel ver naast.
 • Danny Govaerts

  3 weken geleden
  Uitleg van een persoon die nog nooit in zijn leven fysieke arbeid heeft gedaan. Van de boeken naar een gefinancierde overheid job. Dan heb je makkelijk praten. Het volgende zal zijn in de politiek gaan.
 • Daniel Corstjens

  3 weken geleden
  Natuurlijk, er kan ook niemand meer op swt die daar normaal ook bij kwamen, wacht eens 4 jaar, dan krijg je een overompeling op de rva aan swt'rs! En toch raar dat er bedrijven zijn die geen personeel kunnen vinden uit die 180.000 doppers!
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

Geld