Geert Vannuffelen bij Aluminium Duffel denkt eraan mensen in economische werkloosheid te sturen, Freddy Gillis hoopt het te kunnen rekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Vannuffelen bij Aluminium Duffel denkt eraan mensen in economische werkloosheid te sturen, Freddy Gillis hoopt het te kunnen rekken. © PN en RV

Kwart bedrijven gaat met minder personeel werken: “Met pijn in het hart, maar het kan niet anders”

De steunmaatregelen van de Vlaamse regering worden verwelkomd door de industrie, maar de bedrijven kijken met grote angst naar komende winter. Voka waarschuwt voor recessie. Eén op de drie ondernemingen moest zijn activiteiten al terugschroeven. Bedrijven denken al aan minder aanwervingen en ontslagen om de oplopende personeelskost de baas te kunnen. Ook bij Aluminium Duffel, een van de grootste aluminiumwalserijen van Europa, dwingen de rode cijfers tot maatregelen: “Met pijn in het hart, maar we gaan de komende maanden mensen in tijdelijke werkloosheid moeten sturen”, aldus de General Manager.

76 reacties

 • dirk derycke

  2 maanden geleden
  Met pijn in het hart maar het bestuur en de aandeelhouders moeten meer winst maken !
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Tiens, dezelfde bedrijven hebben wel geld om van subsidies t eprofiteren en massaal elektrische bedrijfswagens te kopen of te investeren maar als het weeral gaat om voor het personeel te zorgen, dan is er natuurlijk weer geen geld. Schaf de subsidies eens af, te beginnen met bedrijfswagens.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er is geen veilige haven. Aandelen zullen verder dalen als er een stagnerende of krimpende economie komt. De goudprijs daalt al sinds begin maart toen de oorlog begon. Zal verder dalen naarmate de rente stijgt omdat obligaties dan aantrekkelijker zijn. De vastgoedprijzen zullen instorten na eerst nog wat kunstmatig opgedreven te zijn. De vastgoed aandelen zitten al in een sterk dalende trend. De euro en het pond gaan onderuit. Door de globalisatie deelt nu de hele wereld in de brokken.
 • Bernard Vermoere

  2 maanden geleden
  Karel Van Beeck groen hebben we ook al in overvloed, ze kunnen het nu al niet netjes onderhouden,wildernissen waar niemand in kan wel daar zijn we ook NIETS mee.
 • Evi Hofkens

  2 maanden geleden
  Elke slimme mensen die ofwel werknemer of werkgever (zelfstandig) is, is al lang aan het besparen en gaat mogelijk nog meer besparen. Zodoende ikzelf.
 1. Fors meer winst voor de grootste bedrijven in België, maar zet die trend zich door? “Er is nog geen reden om feest te vieren”
  PREMIUM

  Fors meer winst voor de grootste bedrijven in België, maar zet die trend zich door? “Er is nog geen reden om feest te vieren”

  De vijfduizend grootste ondernemingen van het land zagen hun omzet en winst in 2021 gevoelig stijgen. Dat blijkt uit de publicatie van de Trends Top 5.000. Zet die trend zich door en kunnen ondernemingen ook dit jaar en de volgende jaren genieten van hogere omzet en winst? En hoe reageer je daar best op als belegger? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen, die toch enkele bedenkingen heeft.